Få behandling av depresjon hjemme

Be om hjelp i dag!

Behandling av depresjon – hvem kan ha nytte av det og hvordan foregår det egentlig? Svar ærlig på spørsmålene nedenfor og finn ut om dette er noe som kan hjelpe deg mot et bedre liv.

Føler du at du er omringet av en mørk sky? At livet er trist og meningsløst? Og at det er vanskelig, om ikke umulig, å se lyset i enden av tunnelen?

En depresjon kan stikke dypt og det kan være vanskelig å komme seg ut av den. Spesielt dersom man forsøker å gjøre det på egenhånd, uten å få hjelp mot depresjon.

Med riktig behandling av depresjon kan du igjen leve det livet du ønsker å leve. Hos Terapivakten kommer du i kontakt med en dyktig terapeut som har erfaring med behandling for depresjon.

Les videre for å finne ut hvordan du kan komme deg ut av depresjonen og få behandling tilpasset deg og dine behov.

Trenger du behandling av depresjon?

Depresjon er en unaturlig tilstand som setter deg ut av spill, og behandling av depresjon kan være det som hjelper deg tilbake til livet. Følelser som ikke anerkjennes og bearbeides på en sunn måte vil heller ikke bli bedre. Bak en depresjon ligger ubearbeidede følelser og opplevelser som trenger å få komme til uttrykk.

Føler du deg trett og sliten? Har du vondt i kroppen og føler deg umotivert? Har du vansker med å sette i gang en aktivitet eller unngår du sosiale arenaer?

Alt dette kan være symptomer på depresjon. Du har kanskje ikke tenkt på at din emosjonelle helse kan gjøre deg utslitt og full av smerter? Grip følelsene dine ved roten ved å oppsøke hjelp mot depresjon og opplev hvordan den gradvis slipper tak.

Terapivakten kan hjelpe deg med å komme ut av depresjonen med behandling tilpasset deg og din livssituasjon.

Dine sanne følelser er nøkkelen til behandling av depresjon

Det er kun ved å ta dine indre følelser og opplevelser på alvor at depresjonen kan begynne å gi slipp. Gjennom behandling av depresjon kan våre terapeuter hjelpe deg med å se dine sanne følelser, og gi deg støtte og hjelp til å bearbeide de.

Ofte kan man selv tro at fortidens opplevelser og følelser er gjemt og glemt. Det man kanskje ikke tenker på er at det nettopp er disse følelsene som fører til sinnsstemningen du er i akkurat nå.

Når du begynner å ta tak i følelsene gjennom behandling av depresjon, og de får lov til å komme fram, vil de ikke lenger ligge og ulme i underbevisstheten eller holde deg igjen i livet. Depresjonen vil da gradvis miste sitt grep om ditt liv. Slik vil du på sikt komme deg ut av depresjonen.

Hvordan behandle depresjon?

Hos Terapivakten tilpasser vi behandlingen til det enkelte individ. Vi bruker en en rekke ulike metoder som vil hjelpe deg med å komme deg ut av depresjonen.

Blant annet bruker vi kognitiv terapi. Dette er en behandlingsform som går ut på at du sammen med en terapeut forsøker å endre tanke- og atferdsmønsteret vedrørende din depressive lidelse. Du lærer verktøy du kan ta med deg ut i livet og prøve frem for å finne ut hva som fungerer for deg.

Vi bruker også andre metoder for behandling av depresjon som går ut på bevisstgjøring av ens eget vesen og sin egen lidelse. Ved å bevisstgjøre og kartlegge hva det er du går gjennom, kan man også finne alternative tankemåter eller handlingsmåter i gitte situasjoner.

Terapi på denne måten har ved en rekke studier vist mye bedre resultater enn ved den tradisjonelle formen for behandling mot depresjon, som du kan lese om nedenfor. Med hjelp fra Terapivaktens kompetente terapeuter kan du også endre din egen oppfattelse av deg selv og din depressive lidelse.

Kan man behandle depresjon uten medisiner?

I mange år har det vært mest vanlig å bruke medisiner i sammenheng med terapi som en behandlingsform for depresjon. Ved alvorlige tilfeller av depresjon, vil denne metoden fortsatt være å anbefale for å oppnå stabilitet i begynnelsen av behandlingen. Dersom tilfellet derimot er mildt til moderat, anbefaler vi først og fremst å forsøke med samtaleterapi.

I nyere tid er det nemlig blitt mer og mer vanlig med kognitiv terapi. Som du leste i teksten over, er dette en av metodene vi bruker i vår behandling. Denne har vist seg å være enda mer effektiv på sikt enn medisiner alene. Med denne metoden finner du måter å overkomme dine destruktive tanke- og handlesett. Slik vil roten til selve depresjonen bli behandlet.

Søk profesjonell hjelp mot depresjon

Alle våre terapeuter har god erfaring med behandling av depresjon, og i løpet av behandlingen så vil du bli bedre kjent med deg selv og dine mekanismer. Det er på tide å ta dine følelser på alvor og si farvel til depressive tilstander!

Våre kunder er fornøyde

Timene jeg fikk i hjemmeterapi fra min terapeut i terapivakten ga meg trygghet på at jeg kunne takle fremtidig motgang og det har styrket min evne til å glede meg over gode ting i livet. Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og på den måten er det lettere for meg i møte med andre mennesker og i nære relasjoner.

Lene

Kontakt oss for spørsmål eller bestill time her

Les i vår blogg