Familieterapi

Kategorier i denne artikkelen

Familieterapi

For et godt fungerende familiesystem

Viktigheten av et velfungerende familiesystem må ikke undervurderes. Familien utgjør for mange de nærmeste og mest personlige relasjonene. Når deler av familielivet ikke fungerer som det skal, kan det få store følelsesmessige konsekvenser for hver enkelt.

Familieterapi kan være løsningen for mange familier som opplever større eller mindre kriser. Det kan være mange årsaker til at man har behov for familieterapi. Det kan blant annet være rusmisbruk, psykiske utfordringer hos et familiemedlem, avhengighet, atferdsproblemer hos barn og unge, sorg i familien, å starte en ny familie, skilsmisse eller annet.

Noen utfordringer kan det være vanskelig å håndtere på egenhånd, og det er både sunt og normalt å søke hjelp for å oppnå et godt familieliv. En familieterapeut kan hjelpe dere med å løse de utfordringene dere møter og skape en god og trygg arena i hjemmet.

Hva er familieterapi?

Familieterapi er terapi hvor hele eller deler av familien deltar. Det blir lagt særlig vekt på at hvert familiemedlem får muligheten til å bli sett og hørt. Alle skal føle seg ivaretatt og få ytre sin mening for å kunne skape et godt familiesystem for alle parter.

En familieterapeut er deltakende ved å observere, komme med råd og sørge for at alle medlemmer i familien får en stemme under terapien. Sammen med terapeuten finner dere verktøy dere kan bruke i hverdagen for å takle de utfordringene som oppstår.

Familiesystemet er helt avhengig av et godt samspill mellom alle familiemedlemmene. Når et av medlemmene ikke har det bra eller opplever personlige utfordringer, kan det gå ut over dynamikken i hele familien.

Familieterapi kan hjelpe dere med å gjenopprette balanse i familiesystemet.

“I terapivakten tilbyr vi familieterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Kan familieterapi redde familieforholdet?

I 2020 ble det opprettet 26 716 nye familievernsaker i Norge for å bedre familieforholdet, ifølge SSB. Med familieterapi kan man bedre dynamikken og samholdet i familien. Gjennom innsikt og forståelse for hverandres handlingsmønstre og tankesett, får man mulighet til å styrke familiebåndet.

Familieterapi bidrar til å finne gode løsninger som fungerer for alle familiens medlemmer. Dere vil få gode verktøy og løsninger som vil føre til et fungerende familiesystem. I tillegg er det alltid viktig å huske at mye av jobben skjer på hjemmebane hvor man må prøve seg frem for å finne ut hvilke løsninger som passer best i hverdagen og for alle parter.

For å få et godt familieliv, er det verdt å forsøke med familieterapi. Det kan bidra til å få dere på rett vei for å løse utfordringene på best mulig måte.

Hvordan skape et godt familieliv?

Nøkkelordet hos enhver familie er kommunikasjon. Gjennom kommunikasjon får dere innsikt i hverandres tanke- og følelsesliv.

Ingenting går over av seg selv, og å ikke ta tak i problemet vil kunne føre til at situasjonen blir verre på sikt. Når dere sammen tar tak i problemet ved roten og snakker åpent om hvordan dere opplever det, vil det føre til større forståelse for hverandre.

Det er slik familieterapi kan bidra til et bedre og mer velfungerende familieliv. Vi tilbyr familieterapi fra eget hjem, både gjennom digitale løsninger og med hjemmebesøk av en familieterapeut.

Gi forholdet en sjanse ved å få hjelp til å løse utfordringene dere står i

“I terapivakten tilbyr vi familieterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten