Parterapi

Hopp til et tema i artikkelen:

Parterapi

For en sunn og god relasjon

Parterapi er i mange tilfeller redningen for flere forhold. 

Alle par opplever gode og dårlige perioder i forholdet. Dette kan for eksempel være problemer med å løse utfordringer i hverdagen, eller at dere har opplevd en krise i forholdet dere ikke kommer dere gjennom.

Det er helt normalt å ikke alltid være i stand til å løse slike samlivsproblemer på egenhånd.

Med terapi for par kan dere få hjelp av en erfaren og kvalifisert samlivsterapeut med å løse nettopp de problemene dere opplever i forholdet.

Hva er parterapi?

Alle relasjoner kan være utfordrende, og når det skurrer i relasjonen til en av de som står deg nærmest, gjør det vondt.

Parterapi gir dere gode verktøy for å jobbe med forholdet slik at det kan utvikle seg til en god og sunn relasjon. Uten disse verktøyene kan det være vanskelig å få forholdet til å fungere og vare.

Vi vet at mange parforhold kunne vært reddet, dersom man hadde søkt hjelp i tide.

I møte med en av våre terapeuter, får dere et nøytralt rom der dere kan jobbe med de utfordringene som holder forholdet igjen eller som skaper en dårlig relasjon.

Våre terapeuter tar ikke del i det dramaet som utspiller seg mellom dere, men gir dere en speiling på de dynamikkene dere er fanget i. Ved å identifisere disse dynamikkene kan dere gjøre konkrete handlinger for å bryte de dysfunksjonelle mønstrene deres.

“I terapivakten tilbyr vi parterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Kan parterapi redde forholdet?

Tall fra SSB fra 2017 viser at stadig flere oppsøker hjelp for å styrke parforholdet. Med parterapi kan man nemlig styrke båndet til sin partner, oppnå større innsikt for hans eller hennes følelsesliv og tankemåte, samt løse konflikter og utfordringer i parforholdet.

Noen ganger tenker man kanskje «kan forholdet reddes»? Dette er ikke et spørsmål man kan få et klart og tydelig svar på. Gjennom parterapi kan dere komme frem til løsninger som fungerer for begge partnere og som fører til et styrket forhold. Uten å i det hele tatt prøve, vil man ikke finne svar.

Flere undersøkelser har vist at parterapi kan fordoble sjansene for å redde forholdet. Derfor bør parterapi alltid bli vurdert som en mulig løsning når man går gjennom samlivsproblemer.

Usikker på veien videre?

Jo tidligere man oppsøker terapi, jo bedre effekt vil det ha.

Den aller viktigste lærdommen er god kommunikasjon. En sunn kommunikasjon bidrar til et sunt parforhold.

Snakk sammen om de vanskelige tingene. Sett ord på hvordan dere sårer hverandre. Fortell hverandre hva som skal til for å føle seg respektert.

Sett av tid til hverandre – til lek, latter og intimitet.

Få veiledning i å håndtere konflikter på en god måte og lær dere å sette pris på hverandres ulikheter.

Mange er fortvilet og vet ikke lenger hva de vil. Frustrasjoner og dårlig kommunikasjon gjør det vanskelig å se hva som er hva.

Prøv parterapi å få hjelp til å sortere tanker og følelser, slik at dere får ryddet opp i det som ikke fungerer.

Gi forholdet en sjanse ved å få hjelp til å løse utfordringene dere står i

“I terapivakten tilbyr vi parterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten