Ettervern for rusavhengige

Hopp til et tema i artikkelen:

Ettervern for rusavhengige

Gir mestring, livsglede og innsikt, i tillegg til å redusere risikoen for tilbakefall

Ettervern for tidligere rusmisbrukere er helt essensielt etter endt rusbehandling. Det er etter at du har sluttet med rusmiddelbruket at det virkelige arbeidet begynner. Nå skal du tilbake til livet. Du skal fungere i hverdagen som alle andre. Det er nettopp derfor et godt og solid ettervern er den viktigste ressursen du kan ha for veien videre.

Du har med deg din bagasje fra fortiden. Men den skal ikke hindre deg fra å få det beste livet du kan ha. Ettervern er både for og av tidligere rusmisbrukere. Din personlige reise mot å bli rusfri og bevare det slik, vil bli enklere og bedre for hvert fremskritt du oppnår. Da er det spesielt gunstig å omgås andre som er og har vært i samme situasjon. Eller andre mennesker som besitter god kunnskap om hvordan du skal komme tilbake til hverdagen.

Terapivakten tilbyr ettervern for tidligere rus- og alkoholmisbrukere. Hos oss kan du snakke med dyktige terapeuter og tidligere rusmisbrukere som vet hvordan veien tilbake skal utfoldes

Hvorfor er det viktig med ettervern i rusomsorgen?

I rusomsorgen slik den er i dag ser man dessverre en stor mangel på ettervernstilbud. Vi mener, som beskrevet over, at ettervern i rusomsorgen trolig er den viktigste delen på veien mot et rusfritt liv. Det er i denne perioden du skal lære deg å avstå fra rusmidlene i enhver situasjon som ellers ville ført til inntak av alkohol eller rusmidler. Ettervernets viktigste oppgave er å hindre tilbakefall. Vi hjelper deg med å finne metoder som hindrer at dine triggere fører til tilbakefall.

Gjennom vår metode for ettervernstiltak vil du lære deg å avstå fra rusmiddelbruk. Slik vil ditt nye liv få den starten det fortjener og behøver.

“I terapivakten tilbyr vi parterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Privat ettervernstilbud

Vi tilbyr ettervern fra ditt eget hjem. Hos oss kan du få behandling direkte fra din egen stue. Det er viktig at du som går gjennom tilfriskningsprosessen og skal tilbake til livet, får muligheten til å gjøre denne prosessen så behagelig som mulig. Dette er et tilbud vi mener gjør det enda mer overkommelig for deg. Du kan selvfølgelig også velge å prate med en terapeut over nett.

Det viktigste er at du får den hjelpen du trenger for å tilpasse deg samfunnet på nytt og at behandlingen foregår på dine premisser. Hos oss kan du gjøre det på en diskre og privat måte. Vårt tilbud vil gjøre overgangen til samfunnet så smidig som mulig. Du slipper å gjøre terapien synlig for noen, samtidig som du raskt vil få den hjelpen du trenger.

Ettervern for hele familien

Ettervernsbehandlingen får best effekt dersom hele familien blir med på terapien. Ved avhengighet av rusmidler eller alkohol, blir hele familien påvirket. Derfor er det viktig at de også er en del av prosessen for at du skal holde deg rusfri.

Enhver person som går gjennom behandling, har behov for støtte gjennom prosessen. Som forklart tidligere er det spesielt tiden etter rusbehandling som er avgjørende for å holde deg rusfri. Familien din vil da være din største støtte gjennom denne tiden.

Terapivakten tilbyr derfor terapi for hele familien. Ved å ha terapi for alle familiens medlemmer får dere mulighet til å ytre deres følelser og tanker med en profesjonell part til stede. Dette kan hjelpe dere med å forstå hverandre bedre og samtidig styrke båndet mellom dere. Slik kommer dere gjennom dette sammen og som en styrket enhet.

Gi forholdet en sjanse ved å få hjelp til å løse utfordringene dere står i

“I terapivakten tilbyr vi parterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten