Avhengighetsterapi

En mann som søker avhengighetsterapi, sitter på en sofa med hendene foldet
Kategorier i denne artikkelen

Avhengighetsterapi

For et sunt liv uten avhengighet

Avhengighet til noe betyr at man har store problemer med å greie seg uten det man er avhengig av, være seg alkohol eller andre rusmidler, sigaretter, stort eller lite matinntak, sex eller spill. Det preger ofte de fleste sidene ved livet til den det gjelder, både familielivet, jobben, sosiale relasjoner, fysisk og psykisk helse og økonomi.

Alle disse ulike formene for avhengighet har det til felles at det kan være en utfordring å komme seg ut av avhengigheten på egenhånd.

Terapivakten tilbyr terapi for flere ulike typer avhengighet, og som nevnt nedenfor foregår terapiforløpet i hjemmet til klienten. På denne måten bevarer vi diskresjon gjennom hele prosessen, og veien til innsikt og endring skjer i vante omgivelser.

Hva er avhengighetsterapi?

Avhengighetsterapi er en form for behandling av avhengighet. Avhengighet kan forståes på mange vis, men vi mener denne definisjonen er dekkende:

“ Å være avhengig vil si å være ute av stand til å kontrollere bruken av substanser eller uønsket og destruktiv atferd som gir sterke negative konsekvenser i eget liv. “

Gjennom terapi for avhengighet går man i dybden på årsaken til at avhengigheten oppstod. Ofte er det bakenforliggende årsaker til at man utvikler en avhengighet. Det kan være traumer fra barndommen, psykiske lidelser, eller noe man har opplevd i voksen alder som utløser uønsket atferd i form av avhengighet.

Ved behandling av avhengighet snakker man med en avhengighetsterapeut. Terapeuten hjelper til med å skape en forståelse av omfanget av avhengigheten og hvor store de negative konsekvensene er for vedkommende. Slik blir man nødt til å ta et oppgjør med avhengigheten og ta ansvar for å komme seg ut av den.

Sammen med teraputen legger man opp et tilpasset behandlingsopplegg, slik at det skal passe best mulig med egen timeplan og personlige preferanser.

En dame som vurdere avhengighetsbehandling for et bedre liv

“I terapivakten tilbyr vi parterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Blir man kvitt avhengighet med avhengighetsterapi?

Å innrømme at man er avhengig er første viktige steg mot tilfriskning. Deretter starter arbeidet med å gjenvinne kontrollen over egne impulser og atferd. Det kan være en stor utfordring å stå alene i prosessen med å bli frisk fra en avhengighet, og mange har stor nytte av å gjøre dette sammen med en terapeut.

Gjennom avhengighetsterapi får man hjelp med å forstå egen avhengighet, hva som kan være årsaken og triggere som utløser den uønskede atferden. Man får verktøy og metoder som siden kan brukes i alle deler av livet uten avhengigheten.

Gjenvinn kontrollen over eget liv med avhengighetsterapi

Målet med avhengighetsterapi er å bli kvitt avhengigheten og gjenvinne livet. For å nå det målet er det flere steg man må gjennom. Avhengighetsterapeutene i Terapivakten fungerer som støtte og veiledere gjennom alle stegene i behandlingen.

Det skal føles overkommelig å oppsøke avhengighetsterapi, og all terapi finner sted i eget hjem, enten digitalt eller med hjemmebesøk. På den måten har man alltid tryggheten av kjente omgivelser rundt seg. Avhengighet i seg selv kan for mange gi følelsen av skam, men det er aldri noen skam å be om hjelp og ønsket om et bedre liv.

Vi hjelper deg med å få kontroll over livet igjen

“I terapivakten tilbyr vi avhengighetsterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten