Ofte Stilte Spørsmål

Finnes det andre alternativer til hjemmeterapi?

Du kan i de fleste fylker der vi har terapeuter tilgjengelige, også møte din behandler på et behandlingskontor. Et annet godt alternativ er at du kan bestille digitale terapitimer. Det innebærer at du møter vår terapeut via videosamtaler på nett. Det gjør terskelen lavere for å kontakte en terapeut, og kan være en god måte å teste ut om dette er noe for deg. Terapi gjennom digitale videosamtaler gjør at du kan få behandling raskt, uansett hvor i landet du bor.

Hvem kan få terapeutiske hjemmetjenester?

Alle som sliter med mentale og emosjonelle utfordringer, eller avhengighetsproblematikk. Parterapi er også noe som lykkelige par kan ha glede av, da det gir gode verktøy for å samarbeide og forstå hverandre bedre.

Hvor raskt kan jeg få hjelp av Terapivakten?

Du kan når som helst forhåndsbestille en time. Tidspunktet for timen bestemmer du selv. Det er også mulig å avtale videre behandling direkte med terapeuten din om du selv ønsker det.

Hvilke betalingsalternativer finnes?

Det er raskt og enkelt å betale for våre hjemmetjenester. Vi håndterer ikke kontanter, men du kan betale med Vipps eller med kort. Alle våre terapeuter har med seg en mobil betalingsterminal der du kan betale med Visakort, Masterkort og de fleste andre typer kredittkort.Betaling skjer etter hver behandlingstime. Du kan ikke betale etterskuddsvis.

Hvilke utdannelser har Terapivaktens terapeuter?

Alle våre behandlere er lisensierte og har godkjent utdannelse innen psykologifaget. Med på laget har vi konsulenter med utdannelse i psykoterapi, traumebehandling, gestaltterapi, familieterapi, spesialister på avhengighetsproblematikk mfl. Flere av konsulentene har i tillegg utdanning i barnevernspedagogikk, sykepleie og annen helsefaglig bakgrunn.

Kan Terapivakten hjelpe meg i akutte kriser?

Terapivakten kan tilby hjelp i akutte kriser i de fylkene vi har tilgjengelige terapeuter. I enkelte tilfeller vil behovet være mer akutt enn vår responstid. Vi anbefaler deg i slike tilfeller å ta kontakt med din lokale legevakt for umiddelbar hjelp.

Hvilke utfordringer kan jeg få hjelp med?

Vi kan hjelpe deg med angst, lettere til moderate depresjoner, selvfølelsen, ensomhet, relasjonsproblemer, atferdsproblemer, tvangstanker, rusproblemer, familieproblemer, ekteskapsproblemer, sorgprosesser og ulike eksistensielle utfordringer.

Kan jeg / vi ha samme behandler over tid?

Vi vet hvor viktig det er å skape rom for trygghet og tillit gjennom en forutsigbar prosess med samme behandler. Derfor vil du ha samme behandler gjennom hele ditt behandlingsforløp dersom du ønsker dette. Du kan også bytte behandler om du av ulike grunner skulle ønske det. Dette bestemmer du helt selv.