Ofte stilte spørsmål

FINNES DET ANDRE ALTERNATIVER TIL HJEMMETERAPI?

Om du bor i Oslo eller i Øvre Romerike finnes det mulighet til at du kan få fysiske møter på et kontor. Et annet godt alternativ er at du kan bestille digitale terapitimer. Det innebærer at du møter vår terapeut via videosamtaler på nett. Dette kan gjør terskelen lavere for å kontakte en terapeut, og kan være en god måte å teste ut om dette er noe for deg. Terapi gjennom digitale videosamtaler gjør at du kan få behandling raskt, uansett hvor i landet du bor.

HVEM KAN FÅ TERAPEUTISKE HJEMMETJENESTER?

Alle som har mentale eller emosjonelle utfordringer eller avhengighetproblematikk kan få hjelp av oss. I tillegg er vi flinke med å arbeide med samlivsproblemer og gi par som sliter i relasjon til hverandre nye verktøy for å samarbeide og forstå hverandre bedre.

HVORDAN BESKYTTES MITT PERSONVERN?

Personvernet ditt beskyttes av personvernloven. Alt helsepersonell er pålagt en omfattende taushetsplikt etter helsepersonelloven.

HVOR RASKT KAN JEG FÅ HJELP AV TERAPIVAKTEN?

Du kan når som helst forhåndsbestille en time i vår bookingkalender. Velg hvilke tjeneste du ønsker, velg så terapeuten du ønsker deg og finn en tid som passer deg/dere. Når timen er over, booker du ny tid direkte med terapeuten om du ønsker å fortsette. I de fleste tilfeller kan du få hjelp innen 48 timer.

HVILKE BETALINGSALTERNATIVER FINNES?

Det er enkelt å betale for timene dine hos oss. Du bruker VIPPS og sender beløpet til din terapeut når timen er fullført.

BEHØVER JEG HENVISNING FRA MIN FASTLEGE?

Nei det behøver du ikke. Ingen av våre terapeuter har refusjonsrett. Derfor behøver du ikke henvisning og kan få rask hjelp, men du må betale hele beløpet selv.

HVILKE UTDANNELSER HAR TERAPIVAKTENS TERAPEUTER?

Alle våre behandlere er lisensierte og har godkjent utdannelse innen psykologifaget. Med på laget har vi konsulenter med utdannelse i psykoterapi, traumebehandling, gestaltterapi, familieterapi, spesialister på avhengighetsproblematikk mfl. Flere av konsulentene har i tillegg utdanning i barnevernspedagogikk, sykepleie og annen helsefaglig bakgrunn og flere har brukererfaringen innen rus og psykisk helse.

KAN TERAPIVAKTEN HJELPE MEG I AKUTTE KRISER?

Terapivakten kan tilby hjelp i akutte kriser i de fylkene vi har tilgjengelige terapeuter. I enkelte tilfeller vil behovet være mer akutt enn vår responstid. Vi anbefaler deg i slike tilfeller å ta kontakt med din lokale legevakt for umiddelbar hjelp.

HVILKE UTFORDRINGER KAN JEG FÅ HJELP MED?

Vi kan hjelpe deg med angst, lettere til moderate depresjoner, angst,  selvfølelsen, selvkritikk, ensomhet, relasjonsproblemer, atferdsproblemer, tvangstanker, rusproblemer, pårørendeproblematikk, sex/pornoavhengighet, familieproblemer, samlivsproblemer, sorgprosesser og ulike eksistensielle utfordringer.

KAN JEG / VI HA SAMME BEHANDLER OVER TID?

Vi vet hvor viktig det er å skape rom for trygghet og tillit gjennom en forutsigbar prosess med samme behandler. Derfor vil du ha samme behandler gjennom hele ditt behandlingsforløp dersom du ønsker dette. Du kan også bytte behandler om du av ulike grunner skulle ønske det. Dette bestemmer du helt selv.

KAN JEG SPESIFIKT BE OM EN KVINNELIG ELLER MANNLIG BEHANDLER?

Du kan enkelt velge en kvinne eller en mann i booking systemet vårt, der du ser det er tilgjengelig. Du kan lese mer om terapeutene våre, for å bli tryggere på at du velger den rette terapeuten som skal hjelpe deg. DU kan også bestille en Gratis “Bli kjent” samtale for å bli tryggere på at du velger den rette.

HVA GJØR JEG OM JEG MÅ FLYTTE PÅ TIMEN MIN?

Om du ønsker å endre på timen din kan du gjøre det fra din egen side i vårt bookingsystem Easypractice. Klikk på denne lenken og velg innlogging: https://system.easypractice.net/book/terapivakten/center Her kan du også sende melding til din behandler og se alle dine tidligere og kommende timer.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten