Enkelttime

Hopp til et tema i artikkelen:

Enkelttime

Behandling av psykisk uhelse

Hos Terapivakten kan du få individuell terapi mot psykisk uhelse, helt tilpasset din hverdag og dine behov. Vi tilbyr terapi på nett og via hjemmebesøk. I noen kommuner tilbyr vi også behandling på kontor.

Psykisk uhelse rommer mye. I tillegg rammer det mange. Kanskje mange flere enn du tror. Likevel kan det føles ensomt, fordi det ikke alltid er noe man snakker høyt om.

Dessverre er det ofte dette som leder til at tilstander blir verre, eller i det minste at det får ligge og ulme under overflaten over lengre tid. Det kan føre til at du lever et langt dårligere liv enn du fortjener.

Det viser seg at hele 1,6 millioner nordmenn i løpet av livet vil få en psykisk lidelse. Dette utgjør så mye som en tredjedel av befolkningen. Derfor er det egentlig nokså rart at det ikke blir snakket mer om. Det skal ikke føles som en skam å ha en psykisk lidelse, ei heller å oppsøke hjelp og behandling.

Vi tilbyr samtaleterapi som behandling, og benytter oss av ulike typer behandlingsmetoder, utifra hva det er du sliter med og hva som passer deg best. Les mer om våre metoder lenger ned.

Profesjonell hjelp via samtaleterapi

For å bli kvitt psykiske lidelser eller plager, er det viktig at du snakker med andre om hvordan du har det. Ved individuell terapi hos Terapivakten får du profesjonell og effektiv hjelp via samtaleterapi med en utdannet terapeut eller behandler.

Samtaleterapi vil hjelpe deg med å se og beskrive ditt “indre liv” og du kan finne ut hvordan og hvorfor sinnet beveger seg i ulike retninger. Når du har gått fra å være et offer for ditt indre liv til en observatør, kan du også begynne å ta kontroll over din egen psykiske helse.

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Metoder for behandling av psykisk uhelse og lidelser

Ved individuell terapi og behandling av psykisk uhelse eller lidelser benytter vi oss av ulike typer behandlingsmetoder, utfra hva det er du sliter med og hva som passer deg best.

Dette er noen av de vanligste metodene vi bruker:
  • Kognitiv terapi – Endring av atferds- og tankemønster gjennom bevisstgjøring av hvordan man påvirkes av sine ytre omgivelser.
  • Gestaltterapi – Bevisstgjøring av hele ens eget vesen gjennom samtaleterapi og tankeeksperimenter.
  • Psykoterapi – Bruk av psykologiske metoder fra både teorier, forskning og klinisk erfaring.
  • Narrativ terapi – Endre den negative oppfatningen man har av seg selv ved å gå gjennom definerende episoder fra sitt eget liv.
  • Psykodynamisk terapi – Bevisstgjøring av ens egne indre prosesser som fører til den psykiske lidelsen(e) man opplever.
  • Opplevelsesbasert terapi – Ta tak i de vonde følelsene med aktivt arbeid.
  • Psykoedukasjon – Øke graden av kunnskap om en lidelse gjennom undervisning og opplysning.
  • Eksponeringsterapi – Skape et rasjonelt syn på sine lidelser gjennom eksponering.

Individuell terapi er fleksibelt

For at behandlingen skal bli så overkommelig som mulig kan du få den individuelle terapien hjemme i din egen stue. Vi tilpasser behandlingen etter din livssituasjon og din hverdag. Med hjemmeterapi slipper du venterom, stress og transport, samtidig som du kan velge å få behandling kveldstid – uten ekstra kostnad.

Hos oss er terapi fleksibelt, og du kan kombinere tradisjonell terapi med digital, enten i ditt eget hjem eller på kontor*. Dette gjør det enklere å skape en regelmessighet i dine behandlinger, og du kan få terapi med samme terapeut, uansett om du er hjemme, på hytta eller andre steder i verden.

(*) i de fleste fylkene der vi har terapeuter tilgjengelige, kan du også møte din behandler på et behandlingskontor.

Våre terapeuter tilpasser behandlingen til din livssituasjon og hverdag

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten