Hvordan forbedre forholdet om våren?

Hvordan forbedre forholdet om våren?

Hvordan forbedre forholdet om våren?

Været blir varmt, fuglene kvitrer og dager blir lengre og lysere. Ja, det er sant: Våren har endelig sprunget frem! Men blomstrer ikke forholdet ditt i takt med naturen? Føler du at du bør gjøre noe for å forbedre forholdet ditt, men du vet ikke nøyaktig hva? Det er viktig å adoptere den holdningen at den eneste personen du virkelig kan forandre er deg selv. Vår er sesongen for nyhet, friskhet og helse. Det er en tid hvor du slipper de usunne vanene du dannet om vinteren, og begynner på nytt med en mer positiv og sunnere livsstil. Våren er den perfekte tiden til å friske opp forholdet ditt.

6 ting du kan gjøre for å forbedre forholdet

1.Snakk med en terapeut
Mange par tror at hvis de ikke kan utvikle seg på egen hånd, så er ikke forholdet riktig i utgangspunktet. Feil. Få mennesker kan være objektive om sine egne relasjoner og egen atferd. Snakk med en skolert og objektiv tredjepart. Parterapi kan hjelpe dere med å se forholdet og utfordringene fra et nytt perspektiv.

2.Fleksibilitet gir dere plass
Et sunt forhold handler om å være fleksibel og åpen for endring. Begge parter må være villige til å tilpasse seg. Hvis forholdet ditt virker stivt, du føler at du eller partneren din ikke er villig til å inngå kompromiss, så er det på tide å kommunisere dine behov og lære å gi hverandre litt plass når det trengs.

3.Ikke gi opp
Et sunt forhold må kunne bestå tidstesten og fortsette å gå gjennom det gode med det dårlige. Dette betyr ikke at det ikke kommer til å bli diskusjoner og krangler. Små argumenter kan faktisk være sunt for forholdet ditt. De lærer deg ting om deg selv og din partner. I tillegg hjelper de dere med å vokse nærmere hverandre. Bare vær sikker på at kranglene dine blir samvittighetsfrie. Hvis du beveger deg inn i et veldig personlig og tøft territorium er det vanskelig å trekke tilbake senere.

4.Tenk på hvordan du reagerer
Er det en sunn balanse i forholdet ditt? Deler dere begge beslutningsprosessen jevnt? Er det gjensidig tillit og gjensidig respekt? Uten balanse i et forhold kan en følelse av urettferdighet krype inn og etterlate følelser av bitterhet. Dette kan spise bort på forholdet ditt. Tenk på hvordan du reagerer i forholdet ditt, er du rettferdig mot partneren din? Er han/hun rettferdig mot deg? Å uttrykke disse følelsene og finne balanse er et tegn på et sunt forhold.

5.Gjør mer sammen
Får forholdet ditt hjertet ditt til å slå raskere? Får du sommerfugler av å tenke på partneren din? Mens disse tingene er viktige, er de ikke det samme i alle forhold, og ikke alle føler det. Men et sunt forhold kan ikke leve uten kjærlighet. Har du fortsatt den kjærlige følelsen for din partner? Gir du ditt forhold den sunne næringen det trenger for å vokse og bli sterkere? Det trenger ikke å være champagne og roser hele tiden, men jobber du med forholdet ditt? Gjør ting for å få din partner til å føle seg elsket og verdsatt. Gjør de det samme for deg? Ikke alle er gode på hele romantikk-tingen, men det er flere måter å si jeg elsker deg på enn bare å dukke opp med en boks med sjokolade.

6.Slå av telefonen – snakk sammen hver dag
Vi er i en alder av teknologi. Selv om teknologien har utviklet seg til noe av en nødvendighet for de fleste, er det viktig for forholdet ditt å koble av fra tid til annen. Koble fra mobiltelefonen, TVen, Internett, alt som forårsaker distrahering fra kvalitetstid med partneren din. Spis middag ved bordet, spill et brettspill, gå ut for litt frisk luft eller bare sitt og snakk om livet – selv om du bare kan klare en natt i uken. Det er ingen erstatning for å lage nye, morsomme minner sammen, eller bruke tid på å mimre om tidligere minner. Det er i denne tiden når dere er koblet fra alt annet du virkelig kan engasjere deg med den andre, og kan huske hvorfor du startet dette partnerskapet i utgangspunktet. Hvert forhold opplever oppturer og nedturer. Det krever arbeid for å opprettholde et godt partnerskap, spesielt når begge parter blir litt for komfortable med hverdagsrutinen.

Be om hjelp for å forbedre forholdet

Få hjelp til å friske opp forholdet med parterapi

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten