Hvordan forbedre forholdet om våren?

Hvordan forbedre forholdet om våren?

Hvordan forbedre forholdet om våren?

Været blir varmt, fuglene kvitrer og dager blir lengre og lysere. Ja, det er sant: Våren har endelig sprunget frem! Men blomstrer ikke forholdet ditt i takt med naturen? Føler du at du bør gjøre noe for å forbedre forholdet ditt, men du vet ikke nøyaktig hva? Det er viktig å adoptere den holdningen at den eneste personen du virkelig kan forandre er deg selv. Vår er sesongen for nyhet, friskhet og helse. Det er en tid hvor du slipper de usunne vanene du dannet om vinteren, og begynner på nytt med en mer positiv og sunnere livsstil. Våren er den perfekte tiden til å friske opp forholdet ditt.

6 ting du kan gjøre for å forbedre forholdet

1.Snakk med en terapeut
Mange par tror at hvis de ikke kan utvikle seg på egen hånd, så er ikke forholdet riktig i utgangspunktet. Feil. Få mennesker kan være objektive om sine egne relasjoner og egen atferd. Snakk med en skolert og objektiv tredjepart. Parterapi kan hjelpe dere med å se forholdet og utfordringene fra et nytt perspektiv.

2.Fleksibilitet gir dere plass
Et sunt forhold handler om å være fleksibel og åpen for endring. Begge parter må være villige til å tilpasse seg. Hvis forholdet ditt virker stivt, du føler at du eller partneren din ikke er villig til å inngå kompromiss, så er det på tide å kommunisere dine behov og lære å gi hverandre litt plass når det trengs.

3.Ikke gi opp
Et sunt forhold må kunne bestå tidstesten og fortsette å gå gjennom det gode med det dårlige. Dette betyr ikke at det ikke kommer til å bli diskusjoner og krangler. Små argumenter kan faktisk være sunt for forholdet ditt. De lærer deg ting om deg selv og din partner. I tillegg hjelper de dere med å vokse nærmere hverandre. Bare vær sikker på at kranglene dine blir samvittighetsfrie. Hvis du beveger deg inn i et veldig personlig og tøft territorium er det vanskelig å trekke tilbake senere.

4.Tenk på hvordan du reagerer
Er det en sunn balanse i forholdet ditt? Deler dere begge beslutningsprosessen jevnt? Er det gjensidig tillit og gjensidig respekt? Uten balanse i et forhold kan en følelse av urettferdighet krype inn og etterlate følelser av bitterhet. Dette kan spise bort på forholdet ditt. Tenk på hvordan du reagerer i forholdet ditt, er du rettferdig mot partneren din? Er han/hun rettferdig mot deg? Å uttrykke disse følelsene og finne balanse er et tegn på et sunt forhold.

5.Gjør mer sammen
Får forholdet ditt hjertet ditt til å slå raskere? Får du sommerfugler av å tenke på partneren din? Mens disse tingene er viktige, er de ikke det samme i alle forhold, og ikke alle føler det. Men et sunt forhold kan ikke leve uten kjærlighet. Har du fortsatt den kjærlige følelsen for din partner? Gir du ditt forhold den sunne næringen det trenger for å vokse og bli sterkere? Det trenger ikke å være champagne og roser hele tiden, men jobber du med forholdet ditt? Gjør ting for å få din partner til å føle seg elsket og verdsatt. Gjør de det samme for deg? Ikke alle er gode på hele romantikk-tingen, men det er flere måter å si jeg elsker deg på enn bare å dukke opp med en boks med sjokolade.

6.Slå av telefonen – snakk sammen hver dag
Vi er i en alder av teknologi. Selv om teknologien har utviklet seg til noe av en nødvendighet for de fleste, er det viktig for forholdet ditt å koble av fra tid til annen. Koble fra mobiltelefonen, TVen, Internett, alt som forårsaker distrahering fra kvalitetstid med partneren din. Spis middag ved bordet, spill et brettspill, gå ut for litt frisk luft eller bare sitt og snakk om livet – selv om du bare kan klare en natt i uken. Det er ingen erstatning for å lage nye, morsomme minner sammen, eller bruke tid på å mimre om tidligere minner. Det er i denne tiden når dere er koblet fra alt annet du virkelig kan engasjere deg med den andre, og kan huske hvorfor du startet dette partnerskapet i utgangspunktet. Hvert forhold opplever oppturer og nedturer. Det krever arbeid for å opprettholde et godt partnerskap, spesielt når begge parter blir litt for komfortable med hverdagsrutinen.

Be om hjelp for å forbedre forholdet

Få hjelp til å friske opp forholdet med parterapi

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten