Parterapi

For en god og sunn relasjon

Samlivsproblemer ledsages også av andre utfordringer

Samlivsproblemer?

Det er ikke uvanlig at relasjoner kjører seg fast fra tid til annen. Noen ganger trenger man hjelp til å komme seg på rett vei igjen. Er dere klar for å skifte ut de gamle sporene av krangel og kritikk? Våre terapeuter gir dere gode verktøy mot samlivsproblemer, og vi kommer hjem til dere.

En selvfølelse på nedtur

Problemer i parforholdet gjør også noe med selvfølelsen. Du føler deg kanskje ikke god nok og fin nok. Kanskje stoler du ikke på de positive tilbakemeldingene? En dårlig selvfølelse ødelegger livskvaliteten og setter flere bremser for utvikling av et godt parforhold. La en av våre terapeuter hjelpe deg tilbake til den gode selvfølelsen!

Utbrent og i parforhold

Å møte veggen er et resultat av å ikke ta godt nok vare på seg selv og sine behov. Gjennom behandling av utbrenthet lærer du deg å bedre lytte til deg selv. Utbrenthet skjer ikke over natten, men er en konsekvens av å gå på akkord med seg selv over lang tid.

Hva er parterapi?

Relasjoner kan være utfordrende, og når det skurrer i relasjonen til en av de som står deg nærmest, så gjør det vondt. Parterapi gir dere gode verktøy for å jobbe med forholdet slik at det kan utvikle seg, og uten disse kan det være vanskelig å få forholdet til å vare. Vi vet at mange parforhold kunne vært reddet, og relasjonen ville blitt sunnere og bedre dersom en hadde søkt hjelp til å utvikle sin relasjon.  

Ved hjelp av en tredje person – en av våre terapeuter, får dere et nøytralt rom der dere kan jobbe med de utfordringene som binder dere. Våre terapeuter tar ikke del i det dramaet som utspiller seg mellom dere, men gir dere en speiling på de dynamikkene dere er fanget i. Ved å identifisere disse dynamikkene kan dere gjøre konkrete handlinger for å bryte de dysfunksjonelle mønstrene deres.

Antall skilsmisser i Norge, 2016

Når kjærlighet blir erstattet med skilsmisse

Hvorfor er parterapi blitt et tema for oss? Alt begynte så fint, og relasjonen var preget av latter, glede og følelser av kjærlighet. Dere flyttet sammen og mange par ble til tre – eller fem. Hverdagslivet kom som en storm, og sakte men sikkert ble god kommunikasjon byttet ut med knappe beskjeder og stressede utsagn. Frihet ble til krav og latter ble til frustrasjon. I tidsklemmen som presser dere mellom arbeid, barnas fritidsaktiviteter og mangelen på søvn ble de små kjærtegnene en saga blott. Og dere er begge to for slitne til å klare å gjøre noe med situasjonen. Hver gang dere forsøker å snakke sammen, ender dere opp i krangel og misforståelser. Den kommunikasjon som skulle bringe dere nærmere hverandre, blir negativ, og dere sklir lenger fra hverandre. Det er på dette tidspunktet at mange par ender opp med å gå fra hverandre. Kjærligheten erstattes med skilsmisse.

Men det trenger ikke å gjelde dere! Søk hjelp og parterapi i tide, og bli bedre på god kommunikasjon. I vår vaktsentral har vi terapeuter som er gode på veiledning og parterapi. Ta grep nå, og finn tilbake til hverandre!

Usikker på veien videre?

Den aller viktigste lærdommen er god kommunikasjon. En sunn kommunikasjon bidrar til et sunt parforhold. Snakk sammen om de vanskelige tingene. Sett ord på hvordan dere sårer hverandre. Fortell hverandre hva som skal til for å føle seg respektert. Sett av tid til hverandre – til lek, latter og intimitet. Få veiledning i å håndtere konflikter på en god måte og lær dere å sette pris på hverandres ulikheter.

Mange er fortvilet, og vet ikke lenger hva de vil. Frustrasjoner og dårlig kommunikasjon gjør det vanskelig å se hva som er hva. Prøv parterapi, og få hjelp til å sortere og rydde opp. Det er aldri en god idé å ta viktige beslutninger når en ikke ser helt klart. Kanskje finner dere ut at dere ikke ønsker å fortsette relasjonen allikevel, men da har dere fått gode verktøy underveis til å avslutte forholdet på en god og ryddig måte. Kanskje finner dere ut at dere vil fornye løftene deres, og lover hverandre en framtid basert på sunn og ærlig kommunikasjon. Ta kontakt med Terapivakten i dag. Vår vaktsentral består av dyktige terapeuter med bred faglig og menneskelig bakgrunn.

Gi parforholdet gode og sunne vekstvilkår. Søk veiledning og parterapi i dag.

Kontakt oss for å motta terapeutiske hjemmetjenester innen kort tid

Våre kunder er fornøyde

I mange år slet jeg med tvangstanker. Hadde problemer med å ta kollektivtransport, og store deler av livet mitt har vært preget av sosial angst. Jeg tok kontakt med Terapivakten, og innen én time kom terapeuten hjem til meg. Han hjalp meg med å sette ord på følelsene mine og lagde en handlingsplan for veien videre. Terapeuten utfordret meg og beroliget meg under hele behandlingsforløpet. I dag sliter jeg ikke med sosial angst, og kollektivtransport er moro. Dette var noe jeg bare drømte om før, og nå er jeg friere enn noen gang. Jeg anbefaler Terapivakten på det varmeste dersom du sliter med sosial angst og tvangstanker.

Arild J

Lærer

Bestill time

Les mer i vår blogg

Hvordan få et bedre forhold til kjæresten?

Hvordan få et bedre forhold til kjæresten? Dette er et spørsmål mange lurer på. Noen ganger opplever man en krise i forholdet. Kanskje føler du at en lykkelig fremtid med din kjære blitt til en fjern drøm? Kanskje dere til og med har vurdert å gå fra hverandre, men...