Stressbehandling – hvordan behandle stress?

Stressbehandling – hvordan behandle stress?

Mange føler seg stresset fra tid til annen, og det finnes forskjellige former for stressNoen former for stress kan være bra, fordi det gjør deg skjerpet og mer fokusert i utfordrende situasjoner. Men når stress tar over hverdagen og man ikke lenger klarer å håndtere det, kan det gå ut over helsen. Det kan få vedvarende negative virkninger som utbrenthet, angst eller depresjon.

Det finnes noen grep du kan ta på egenhånd, det har vi skrevet en egen artikkel om her, men når alle ting er prøvd, kan det være godt å snakke med en terapeut og oppsøke stressbehandling

Mange lurer på hvordan behandling av stress foregår. La oss se nærmere på nettopp det. 

Hvordan behandle stress?

Hvordan hvert enkelt tilfelle av stress behandles avgjøres av den enkeltes behov. Behandlingsformen er derfor individuelt betinget og vil variere. Du som klient vil sammen med terapeuten definere behovet for behandlingen og finne målsettinger dere skal jobbe mot. Likevel er det noen felles holdepunkter for stressbehandling. 

  1. Identifisere og forstå situasjonene som fører til stress i ditt liv. Er det en gjentakende og traumatiserende hendelse som utløser stresset ditt? Kan det være en spesifikk person? En situasjon på arbeidsplassen? Hva som fører til stress i livet er individuelt, og det er viktig å være ærlig med deg selv om hva det er. Ved å kartlegge hvilke faktorer som fører til negativt stress, blir det mulig å veilede og finne gode metoder som fører til endring i reaksjonsmønstrene dine.
  2. Finne måter å håndtere stressende situasjoner på. Det er mange måter å håndtere stress på, og du må finne den måten som passer for deg. Noen velger å trekke seg helt ut av situasjonen, andre vil konfrontere den. For andre igjen kan det hjelpe å endre rutiner eller å løse oppgaver på nye måter. Stressmestring kan læres, men med utgangspunkt i den enkeltes behov.

Gjennom terapi for håndtering av stress får du muligheten til å snakke med en profesjonell part med erfaring på området. Nedenfor kan du lese om ulike metoder som brukes for å behandle stress. Disse kan bidra til å utfordre tankemønstrene og reaksjonene som fører til belastende stress og forstå hvordan du kan håndtere situasjonene på best mulig måte.

Stressbehandling - hvordan behandle stress?

Metoder for behandling av stress

Fordi det kan være mange årsaker til stress for den enkelte, er det viktig å se individuelt på hver situasjon. Vi ser derfor alltid på hvert eneste tilfelle som unikt og tilpasser behandlingen deretter. Dette gjøres ved å bruke metoder tilpasset deg som klient og din livssituasjon samt utfordring.

  • Bevisstgjøre ens egne indre prosesser som fører til stresset man opplever. Her går vi i kjernen på det som foregår innvendig i enhver stressende situasjon. Det vil mest sannsynlig være de samme prosessene som gjentar seg for hver gang du utsettes for stress. Etter hvert vil du derfor bli mer og mer bevisst på dine følelser og tanker når du kommer i disse situasjonene. 
  • Utfordre allerede innøvde tankemønstre. Ofte havner man i en ond sirkel som opprettholder de negative tankene man sliter med. Ved å utfordre disse tanke- og handlingsmønstrene kan du også endre måten du tenker og møter utfordringer på.

Hvor lenge foregår stressbehandling?

Behandlingstiden tilpasses klientens situasjon og utfordringer. Vi er opptatt av at klientene tar del i sin egen behandling, og det vil være du og behandleren din som vurderer varigheten på behandlingen.

Ta kontakt for stressbehandling

Dersom du opplever at stresset er uhåndterlig kan det hende du vil få utbytte av å oppsøke hjelp. Det gjelder både ved behov for behandling for prsykisk stress eller kronisk stress. Vi tilbyr diskret individuell stressbehandling i ditt eget hjem. Du kan kontakte oss og få behandling og rådgivning via videosamtaler eller få en terapeut hjem til deg.

Ta kontakt i dag for svar på spørsmål om behandling av stress og angst.

Se våre hjelpere

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten