Hvordan bli lykkelig? Vi gir deg 6 råd

Hvordan bli lykkelig? Vi gir deg 6 råd

Hvordan bli lykkelig? Og hva er lykke? Kan det måles? Veien til lykke er nødvendig å gå for å finne det som gjør deg glad. Noen ganger er det også selve jakten på lykke som fører til at man blir lykkelig. Under jakten vil du finne ut hva som er det viktigste for deg i ditt liv.

Ifølge lykkeforskningen FN utfører gjennom lykkeindeksen er Norge på 3. plass over verdens lykkeligste land. Dette baseres blant annet på politiske forhold, økonomisk nivå, leveralder og tillit. Men hva betyr det egentlig å være lykkelig? Og hva er det som gjør noen mennesker mer lykkelige enn andre?

Dette skal vi se nærmere på i denne artikkelen. Vi gir deg også konkrete tips og råd for hvordan du kan bli lykkelig.

Hva er lykke?

Lykke kan måles på mange måter. Man kan for eksempel føle lykke fordi man har kjøpt et nytt hus. Eller fordi du får en hyggelig melding fra en du er glad. Lykke kommer altså i mange former.

Å føle lykke er ikke det samme som å være lykkelig.

Lykke er en følelse. Denne følelsen kan være kortvarig eller langvarig. For å bli lykkelig handler det om at du selv velger hvordan du vil at ditt liv skal være. Og dette er fullstendig opp til deg. Du skal ta et valg om å være lykkelig.

Det handler om at du velger hvordan du skal ta ting. Og hvordan du skal se på livet. Alt sitter i hodet. Når du klarer å tenke positivt vil du også få det bedre. Da vil hele tilværelsen bli lettere. Rett fokus gir deg muligheten til å bli lykkelig på sikt. Da vil du også kunne se hvor du skal bruke energien din. Og ikke minst hvem du skal bruke den på. Les videre for å finne ut hvordan du kan bli lykkelig.

Hva karakteriserer lykke?

Noen mennesker er født med et lettere sinn enn andre. Hvis ikke dette gjelder deg, betyr ikke det at du ikke kan bli lykkelig. Det handler bare om å vite hvor du skal ha fokus. I tillegg handler det om å ha rett innstilling. Hva er det viktigste for deg? Og hvordan skal du finne en balanse som fører til at nettopp du blir lykkelig?

Her er kjennetegn på hva som karakteriserer et lykkelig menneske:

  • Han eller hun har gode og meningsfylte sosiale relasjoner
  • De tar vare på seg selv og sin egen helse
  • De opplever mening i livet sitt, som en jobb de trives med eller en hobby

For å se på hva som karakteriserer lykke, er det også lurt å se på hva som ikke fører til lykke. Det er blant annet svært viktig å gi slipp på ting du ikke får gjort noe med. Fokuser heller på de tingene du faktisk kan påvirke. Samtidig er det viktig å vite at økonomisk overflod og materielle goder kun gir kortvarig lykke.

Få innsikt i dine hindringer

Hvordan bli lykkelig?

Hvordan bli lykkelig?

Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan du kan bli lykkelig. Det finnes likevel tips og råd om hvordan veien til lykke blir enklere. Her gir vi deg rådene du trenger for å bli lykkelig.

1. Gi mer oppmerksomhet til gode relasjoner
De fleste mennesker som sier de er lykkelige sier de har gode sosiale relasjoner i livet sitt. De legger vekt på å skape nære og meningsfylte bånd. Det gjør de ved å sette av tid til å være sammen med familie og venner, og bruker energi på å bygge et godt parforhold. De aller fleste mennesker blir lykkelige av samvær med andre. Derfor er det ekstra viktig å ta vare på de som står deg nær.

2. Ikke sammenlign deg med andre
For å bli lykkelig er det viktig å holde fokus på deg selv og ditt indre. Å sammenligne deg med andre vil aldri føre til noe godt. Hold fokus på den du er, dine mål og dine egne drømmer. Samtidig handler det om å være deg selv. Dette går også mye ut på at du ikke skal tenke på hva andre synes om deg. Fokuser på å være den beste versjonen av deg selv.

3. Vær takknemlig og tenk positivt
Lykke handler som sagt mye om tankesett. Det handler om å sette pris på det du har i livet ditt. Være fornøyd med det du har. Og samtidig glede deg over livet ditt og det som finnes i det. Dersom du reflekterer over livet ditt og ikke føler deg fornøyd, bør du vurdere om det er noe du kan endre. Er du noe du savner som du har mulighet å skaffe deg? Eller det noe i livet ditt nå som ikke gjør deg godt? Ta bevisste valg for å skape et liv du kan være takknemlig for.

4. Ta vare på deg selv
Dette har du kanskje hørt før, men å ta vare på deg selv er noe av det viktigste du kan gjøre i ditt eget liv. Det handler både om det fysiske og det psykiske. Det er viktig å holde seg i fysisk aktivitet. Trening utløser endorfiner som er et lykkehormon. Dette er bevist gjennom forskning på hjernen. Derfor tar du også vare på sinnet når du er i fysisk aktivitet.

5. Vær tilstede her og nå
Å leve i nuet kan være med på å skape lykke i livet ditt. Ved å være til stede i vært eneste øyeblikk, vil du bli bedre i stand til å sette pris på det du opplever. Det handler også om å fokusere på det som skjer akkurat nå og ikke bekymre deg for fremtiden. For å oppnå tilstedeværelse i livet her og nå, kan meditasjon være til god hjelp.

6. Gi av deg selv
Man kan faktisk bli lykkelig av å hjelpe andre. Det å gi av seg selv og gjøre ting for andre som gjør at de blir glade, skaper også gode følelser hos deg. Selv om vi over har sagt at du skal holde fokus på deg selv, handler ikke det om å ikke bidra til gode gjerninger for andre. Dette vil skape mening og følelsen av at du kan utgjøre en forskjell i andre sine liv.

Få veiledning til et lykkeligere liv

Enten du lider av depresjon, føler deg ensom, er midt i en sorgprosess, har “mistet deg selv” i et usunt forhold eller aldri egentlig har følt deg genuint lykkelig uten noen spesiell grunn, kan samtaleterapi hjelpe deg til en hverdag med mer glede.

Hos Terapivakten kan du velge mellom personlig hjemmeterapi eller digital terapi. Ta kontakt i dag og få hjelp med å finne din vei til lykke.

Få innsikt i dine hindringer

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten