Hvordan bli lykkelig? Vi gir deg 6 råd

Hvordan bli lykkelig? Vi gir deg 6 råd

Hvordan bli lykkelig? Og hva er lykke? Kan det måles? Veien til lykke er nødvendig å gå for å finne det som gjør deg glad. Noen ganger er det også selve jakten på lykke som fører til at man blir lykkelig. Under jakten vil du finne ut hva som er det viktigste for deg i ditt liv.

Ifølge lykkeforskningen FN utfører gjennom lykkeindeksen er Norge på 3. plass over verdens lykkeligste land. Dette baseres blant annet på politiske forhold, økonomisk nivå, leveralder og tillit. Men hva betyr det egentlig å være lykkelig? Og hva er det som gjør noen mennesker mer lykkelige enn andre?

Dette skal vi se nærmere på i denne artikkelen. Vi gir deg også konkrete tips og råd for hvordan du kan bli lykkelig.

Hva er lykke?

Lykke kan måles på mange måter. Man kan for eksempel føle lykke fordi man har kjøpt et nytt hus. Eller fordi du får en hyggelig melding fra en du er glad. Lykke kommer altså i mange former.

Å føle lykke er ikke det samme som å være lykkelig.

Lykke er en følelse. Denne følelsen kan være kortvarig eller langvarig. For å bli lykkelig handler det om at du selv velger hvordan du vil at ditt liv skal være. Og dette er fullstendig opp til deg. Du skal ta et valg om å være lykkelig.

Det handler om at du velger hvordan du skal ta ting. Og hvordan du skal se på livet. Alt sitter i hodet. Når du klarer å tenke positivt vil du også få det bedre. Da vil hele tilværelsen bli lettere. Rett fokus gir deg muligheten til å bli lykkelig på sikt. Da vil du også kunne se hvor du skal bruke energien din. Og ikke minst hvem du skal bruke den på. Les videre for å finne ut hvordan du kan bli lykkelig.

Hva karakteriserer lykke?

Noen mennesker er født med et lettere sinn enn andre. Hvis ikke dette gjelder deg, betyr ikke det at du ikke kan bli lykkelig. Det handler bare om å vite hvor du skal ha fokus. I tillegg handler det om å ha rett innstilling. Hva er det viktigste for deg? Og hvordan skal du finne en balanse som fører til at nettopp du blir lykkelig?

Her er kjennetegn på hva som karakteriserer et lykkelig menneske:

  • Han eller hun har gode og meningsfylte sosiale relasjoner
  • De tar vare på seg selv og sin egen helse
  • De opplever mening i livet sitt, som en jobb de trives med eller en hobby

For å se på hva som karakteriserer lykke, er det også lurt å se på hva som ikke fører til lykke. Det er blant annet svært viktig å gi slipp på ting du ikke får gjort noe med. Fokuser heller på de tingene du faktisk kan påvirke. Samtidig er det viktig å vite at økonomisk overflod og materielle goder kun gir kortvarig lykke.

Få innsikt i dine hindringer

Hvordan bli lykkelig?

Hvordan bli lykkelig?

Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan du kan bli lykkelig. Det finnes likevel tips og råd om hvordan veien til lykke blir enklere. Her gir vi deg rådene du trenger for å bli lykkelig.

1. Gi mer oppmerksomhet til gode relasjoner
De fleste mennesker som sier de er lykkelige sier de har gode sosiale relasjoner i livet sitt. De legger vekt på å skape nære og meningsfylte bånd. Det gjør de ved å sette av tid til å være sammen med familie og venner, og bruker energi på å bygge et godt parforhold. De aller fleste mennesker blir lykkelige av samvær med andre. Derfor er det ekstra viktig å ta vare på de som står deg nær.

2. Ikke sammenlign deg med andre
For å bli lykkelig er det viktig å holde fokus på deg selv og ditt indre. Å sammenligne deg med andre vil aldri føre til noe godt. Hold fokus på den du er, dine mål og dine egne drømmer. Samtidig handler det om å være deg selv. Dette går også mye ut på at du ikke skal tenke på hva andre synes om deg. Fokuser på å være den beste versjonen av deg selv.

3. Vær takknemlig og tenk positivt
Lykke handler som sagt mye om tankesett. Det handler om å sette pris på det du har i livet ditt. Være fornøyd med det du har. Og samtidig glede deg over livet ditt og det som finnes i det. Dersom du reflekterer over livet ditt og ikke føler deg fornøyd, bør du vurdere om det er noe du kan endre. Er du noe du savner som du har mulighet å skaffe deg? Eller det noe i livet ditt nå som ikke gjør deg godt? Ta bevisste valg for å skape et liv du kan være takknemlig for.

4. Ta vare på deg selv
Dette har du kanskje hørt før, men å ta vare på deg selv er noe av det viktigste du kan gjøre i ditt eget liv. Det handler både om det fysiske og det psykiske. Det er viktig å holde seg i fysisk aktivitet. Trening utløser endorfiner som er et lykkehormon. Dette er bevist gjennom forskning på hjernen. Derfor tar du også vare på sinnet når du er i fysisk aktivitet.

5. Vær tilstede her og nå
Å leve i nuet kan være med på å skape lykke i livet ditt. Ved å være til stede i vært eneste øyeblikk, vil du bli bedre i stand til å sette pris på det du opplever. Det handler også om å fokusere på det som skjer akkurat nå og ikke bekymre deg for fremtiden. For å oppnå tilstedeværelse i livet her og nå, kan meditasjon være til god hjelp.

6. Gi av deg selv
Man kan faktisk bli lykkelig av å hjelpe andre. Det å gi av seg selv og gjøre ting for andre som gjør at de blir glade, skaper også gode følelser hos deg. Selv om vi over har sagt at du skal holde fokus på deg selv, handler ikke det om å ikke bidra til gode gjerninger for andre. Dette vil skape mening og følelsen av at du kan utgjøre en forskjell i andre sine liv.

Få veiledning til et lykkeligere liv

Enten du lider av depresjon, føler deg ensom, er midt i en sorgprosess, har «mistet deg selv» i et usunt forhold eller aldri egentlig har følt deg genuint lykkelig uten noen spesiell grunn, kan samtaleterapi hjelpe deg til en hverdag med mer glede.

Hos Terapivakten kan du velge mellom personlig hjemmeterapi eller digital terapi. Ta kontakt i dag og få hjelp med å finne din vei til lykke.

Få innsikt i dine hindringer

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten