Hvit Jul er Barnas Jul

Hvit Jul er Barnas Jul

Når vi snakker om hvit jul, så snakker vi ikke om hvitkledde bakker og tretopper. Selv om en jul med snøfall bidrar til å sette julestemningen for mange, så er det en helt annen type hvit jul som er viktig for barna. Det hjelper lite med god stemning utenfor vinduene, når stemningen innenfor husets fire vegger gjør barnet utrygt. Hvit jul handler om å gi barna en julefeiring, uten at de voksne drikker alkohol. Barn trenger trygge voksne, som er edru og nærværende.

Et par glass kan da vel ikke skade?

Tenk tilbake til den gang da du selv var barn. Kan du huske opplevelsen av at de voksne rundt deg endret seg – når de ble lystigere og mer høylytt? Selv om den voksne bare oppfører seg ved å tulle mer eller ved å bli unormalt glad, så skaper dette usikkerhet hos barnet.

Den voksne endrer adferd, og det føles usikkert og uforutsigbart ut. Barna er eksperter på å tolke og lese sine voksenpersoner, og de merker at du endrer deg lenge før du selv merker det. Mange barn kan merke endring i oppførselen allerede i det flasken settes på bordet.

et barn ser på en beruset mann som sover

Kampanjen Hvit Jul

Hvit jul er en kampanje som jobber for å sette fokus på barnas rett til en rusfri julefeiring. Kampanjen utfordrer de voksne til å signere på at de vil være rusfrie i dagene fra 24.-26. desember, og hvert år er det omtrent 10 000 voksne som signerer dette. Men dessverre er det fortsatt mange barn som hvert år opplever en vond julehøytid preget av rus og uforutsigbare voksne – flere hundre tusen i Norge.

Vi i Terapivakten støtter Hvit Jul-kampanjen. Vi møter stadig barn og voksne med en vanskelig hverdag på grunn av rusmidler. Vi vet hvordan rusmidler kan ødelegge en barndom og familierelasjoner.

I julehøytiden blir ofte slike utfordringer forsterket, både på grunn av den allmenne oppfatningen om at det er greit å drikke litt ekstra i julen, og det faktum at skoler og fritidsaktiviteter er stengt. Dermed får ikke barna de naturlige pusterommene fra hjemmet sitt, slik som de vanligvis får når det ikke er ferie.

To snømenn holder rundt hverandre

Gruer du deg til jul?

Det finnes både barn og voksne som gruer seg til jul, og bruk av rusmidler er ikke den eneste årsaken til dette. Mange mennesker er ensomme, og for mange skal dette bli den første julefeiringen etter at en nær og kjær har gått bort. Et viktig steg mot en bedre hverdag er å snakke med andre om hvordan du har det. Snakk med en venn, med familie, fastlegen eller en terapeut.

Legg til rette for at du og din familie kan få en god julehøytid. Ta dere en hvit jul, og bruk høytiden til å komme nærmere hverandre. Be gjerne om veiledning fra en av våre terapeuter, og få hjelp til å snakke sammen på en dypere og ærligere måte. Både voksne og barn trenger å føle seg sett og anerkjent, og Terapivakten hjelper dere på veien.

Få hjelp med å gi barna en Hvit Jul

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten