Det kan være krevende å være foreldre til rusavhengige
Hopp til et tema i artikkelen:

Foreldreveiledning

Gode verktøy for kommunikasjon

Det er utfordrende å være omsorgsperson for unge som sliter. Et stort psykisk press, mange våkenetter og fortvilede stunder tærer på den enkelte og på relasjonene i familien. Familien kommer inn i en ond sirkel, der dårlig kommunikasjon og mangel på kommunikasjon blir hverdagen.

Slitne foreldre mangler overskudd til å ta vare på seg selv og hverandre. Søsken tar ofte på seg rollen som “det usynlige barnet”, og jobber for å ikke skape mer kaos. Barnet som sliter får ofte stempel som det sorte fåret, særlig ved utagerende adferd eller bruk av rusmidler og kriminelle handlinger.

De ulike familierollene blir ofte tydelig i familiesystemer i ubalanse, men foreldre som er en del av dette familiesystemet evner ofte ikke å legge merke til dette.

Følelsen av maktesløshet

Det skjer også noe med oss som foreldre når vi opplever at vi ikke strekker til, og at vi blir maktesløse i forhold til at våre barn har det vondt og vanskelig. Vi kan bli sinte, og ofte går det utover de andre barna eller den andre forelderen. Kanskje fryser du fast i en tilstand av frykt, og blir redd for å sove – i tilfelle noe kommer til å skje. Eller kanskje du ikke klarer å forholde deg til utfordringene og tar på deg store arbeidsmengder på jobben eller andre steder?

Alle disse reaksjonsmønstrene er vanlige, og felles for dem alle er at det usunne familiesystemet lever videre med mangelfull og dårlig kommunikasjon. Det vil verken forbedre situasjonen for barnet som sliter eller for de andre barna. Over tid vil det føre til at flere av familiens øvrige medlemmer vil få problemer med sitt eget følelsesliv.

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Nøkkelen er god kommunikasjon

Nøkkelen til et godt foreldreskap ligger i god kommunikasjon, både mellom foreldre og barn, og foreldre i mellom. Gjennom foreldreveiledning får dere kunnskaper om familiesystemet og de ulike rollene, om gode metoder for kommunikasjon, om grensesetting – både ovenfor dere selv, hverandre og for barna. Dere vil bli utfordret på å jobbe med nettopp kommunikasjon.

Vi kommer hjem til dere, og dere unngår den sosiale eksponeringen som et besøk til barnevernet eller familiekontoret ville bidratt til. Dere kan også få foreldreveiledning via digitale videosamtaler. I tillegg avtaler vi et tidspunkt som passer for dere. Vi vet at mange familier har travle dager med både jobb, skole og fritidsaktiviteter. Våre terapeuter er tilgjengelig for avtaler på ettermiddager og kvelder.

Terapiens innhold kan bestå av alt fra samtaleterapi, undervisning og kunnskap, øvelser og andre oppgaver. Ikke la familiesystemet vente. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon og en uforpliktende samtale.

Våre terapeuter hjelper dere og gir dere foreldreveiledning

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten