Foreldreveiledning

– gode verktøy for kommunikasjon

Det finnes hjelp å få

Trenger du hjelp med adferdsvansker?

Det er ikke lett å alltid møte unge med adferdsvansker på en god måte. Styrt av frykt og maktesløshet blir resultatet ofte en negativ kommunikasjon og en fraværende relasjon. Vi hos Terapivakten kan hjelpe dere. Vi tilbyr adferdsterapi for hele familien i deres eget hjem.

I ferd med å møte veggen?

Det er helt normalt å bli både sliten og tappet for energi når en av barna sliter. Mange våkenetter, engstelse og fortvilelse kan lede til utbrenthet. Vi kan hjelpe deg med å snu energitap til overskudd  – uten at du trenger å gå ut døren!

Finn tilbake til hverandre

Utfordringene i foreldrerollen kan kjøre dere fast i usunne mønstre. Er dere lei av krangling og det å ikke føle seg sett av den andre? Vi gir dere gode verktøy til å løse samlivsproblemer – utfordringene kan bli veien til større nærhet og vekst!

Foreldreveiledning hos Terapivakten er fleksibelt og tilpasses deres tidsplan. Velg mellom hjemmebesøk eller veiledning via digitale videosamtaler. Hos oss kan dere få hjelp på kvelden mens barna sover!

De ulike familierollene

Det er utfordrende å være omsorgsperson for unge som sliter. Et stort psykisk press, mange våkenetter og fortvilede stunder tærer på den enkelte og på relasjonene i familien. Familien kommer inn i en ond sirkel, der dårlig kommunikasjon og mangel på kommunikasjon blir hverdagen.

Slitne foreldre mangler overskudd til å ta vare på seg selv og hverandre. Søsken tar ofte på seg rollen som “det usynlige barnet”, og jobber for å ikke skape mer kaos. Barnet som sliter får ofte stempel som det sorte fåret, særlig ved utagerende adferd eller bruk av rusmidler og kriminelle handlinger.

De ulike familierollene blir ofte tydelig i familiesystemer i ubalanse, men foreldre som er en del av dette familiesystemet evner ofte ikke å legge merke til dette. 

%

Enslige personer over 65 år

Følelsen av maktesløshet

Det skjer også noe med oss som foreldre når vi opplever at vi ikke strekker til, og at vi blir maktesløse i forhold til at våre barn har det vondt og vanskelig. Vi kan bli sinte, og ofte går det utover de andre barna eller den andre forelderen. Kanskje fryser du fast i en tilstand av frykt, og blir redd for å sove – i tilfelle noe kommer til å skje. Eller kanskje du ikke klarer å forholde deg til utfordringene og tar på deg store arbeidsmengder på jobben eller andre steder?

Alle disse reaksjonsmønstrene er vanlige, og felles for dem alle er at det usunne familiesystemet lever videre med mangelfull og dårlig kommunikasjon. Det vil verken forbedre situasjonen for barnet som sliter eller for de andre barna. Over tid vil det føre til at flere av familiens øvrige medlemmer vil få problemer med sitt eget følelsesliv.   

Nøkkelen er god kommunikasjon

Nøkkelen til et godt foreldreskap ligger i god kommunikasjon, både mellom foreldre og barn, og foreldre i mellom. Gjennom foreldreveiledning får dere kunnskaper om familiesystemet og de ulike rollene, om gode metoder for kommunikasjon, om grensesetting – både ovenfor dere selv, hverandre og for barna. Dere vil bli utfordret på å jobbe med nettopp kommunikasjon.

Vi kommer hjem til dere, og dere unngår den sosiale eksponeringen som et besøk til barnevernet eller familiekontoret ville bidratt til. Dere kan også få foreldreveiledning via digitale videosamtaler. I tillegg avtaler vi et tidspunkt som passer for dere. Vi vet at mange familier har travle dager med både jobb, skole og fritidsaktiviteter. Våre terapeuter er tilgjengelig for avtaler på ettermiddager og kvelder.

Terapiens innhold kan bestå av alt fra samtaleterapi, undervisning og kunnskap, øvelser og andre oppgaver. Ikke la familiesystemet vente. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon og en uforpliktende samtale.

Kontakt oss for å motta terapeutiske hjemmetjenester innen kort tid

Våre kunder er fornøyde

I mange år slet jeg med tvangstanker. Hadde problemer med å ta kollektivtransport, og store deler av livet mitt har vært preget av sosial angst. Jeg tok kontakt med Terapivakten, og innen én time kom terapeuten hjem til meg. Han hjalp meg med å sette ord på følelsene mine og lagde en handlingsplan for veien videre. Terapeuten utfordret meg og beroliget meg under hele behandlingsforløpet. I dag sliter jeg ikke med sosial angst, og kollektivtransport er moro. Dette var noe jeg bare drømte om før, og nå er jeg friere enn noen gang. Jeg anbefaler Terapivakten på det varmeste dersom du sliter med sosial angst og tvangstanker.

Arild J

Lærer

Bestill time

Les i vår blogg