Fysiske symptomer på depresjon – den delikate dansen mellom kropp og sinn

Terapi på nett kan være en hjelp mot fysiske symptomer på depresjon

Fysiske symptomer på depresjon – den delikate dansen mellom kropp og sinn

Jeg sitter overfor henne på skjermen. Jeg har pennen plassert over notisblokken. Hun forteller om kampene sine. Ordene hennes treffer meg gjennom bildet på skjermen foran meg. De blandes med tyngden av følelsene hennes.

Hun snakker om netter tapt på grunn av søvnløshet, dager dekket av tretthet og en kropp belastet med usynlige vekter. Historien hennes er ikke unik. Det er en fortelling om de stille kampene som utkjempes av millioner verden over – den intrikate dansen mellom sinn og kropp i depresjonens vold.

I sfæren av mental helse fikserer vi ofte på det immaterielle. Vi ser på labyrinten av tanker og følelser som definerer vårt indre landskap. Det mange ikke klarer å forstå er den håndgripelige toll depresjonen tar på den fysiske kroppen. For det finnes mange fysiske symptomerdepresjon.

Depresjon og søvn påvirker hele ens vesen

Mens jeg fordyper meg i fortellingen hennes, avdekker jeg et billedvev vevd med flere fysiske manifestasjoner av hennes indre uro.

En av disse manifestasjonene er problemer med søvn. Depresjon og søvn er som et kranglende ektepar. De rastløse nettene og trøtte morgenene der drømmer er unnvikende, og mørket strekker seg videre.

Depresjon, som en tyv om natten, frarøver henne søvnens trøst. En deprimert pasient kan bli liggende å navigere i den våkne verden gjennom en dis av utmattelse. Depresjon, søvn og en evig lengt etter hvile er kroppens paradoks.

Hun forteller om tretthet og utmattelse som ligger som en tyngde. En slik tyngde, som gjennomsyrer lemmene og siver inn i pasientens selve vesen. Selv de små og enkleste oppgaver blir store som fjell når depresjonen og tregheten herjer i hennes sinn.

Bestill en nett samtale med våre terapeuter

Søvnløse netter kan være fysiske symptomer på depresjon

Det finnes mange fysiske symptomer på depresjon

Muskelsmerter, slik hun har, kan også være fysiske tegn på depresjon. Hver bevegelse kan bli ledsaget av en hel symfoni av smerter. Smertene blir en nådeløs påminnelse om kroppens svik. Depresjonen er ikke fornøyd når den inntar og hjemsøker sinnets fordypninger. Også den fysiske kroppen må få gjennomgå.

Magen sier også i fra hos henne, og jeg vet at problemer med fordøyelsen ikke er uvanlig hos deprimerte pasienter. Det dannes en knute i magen, som en reaksjon på den indre uroen depresjonen medbringer. Kvalme, kramper og vansker med matlyst blir som et ekko av spliden som raser i pasientens sinn.

Svimmelhet, som oppleves som en verden som snurrer og spinner, kan oppstå hos en deprimert pasient. Hun forteller at livet blir som en evig karusell, men de morsomme aspektene er vasket vekk fra karusellopplevelsen. Depresjonsspøkelset sørger for at pasienten forblir bundet til sin fortvilelse.

Ryggsmerter, hodepine og migrene ligger til tider som et ødeleggende tåkedekke over hverdagen hennes. Dette kan også være fysiske plager ved depresjon.

Hun forteller om sine fysiske smerter som et speil inn til sjelen og depresjonens tunge teppe. Men mens hun forteller og åpner opp, kan jeg se igjennom skjermen hvordan hennes sjel får en sten mindre å bære på.

De fysiske smertene forteller dog ingenting om de egentlige problemene til den som lider. Fysiske plager ved depresjon må aldri overses, og kan ta over livet til den som lider.

Terapi på nett som hjelp og støtte

Jeg ser de fysiske smertene hun sliter med. I helligdommen i våre online samtaler finner hun tilflukt. Terapien blir et fristed der ordene er den helbredende kraften, også for de fysiske symptomer på depresjon.

Gjennom samtaleterapi lærer hun å nøste opp i det sammenfiltrede nøstet av egne tanker. Depresjonens demoner konfronteres slik at hun kan ta tilbake sitt liv og sin kropp.

Hun lærer om seg selv, om tidligere liv og påvirkninger. Hun lærer om hvordan dette påvirker henne i dag, og hva hun kan gjøre når de fysiske symptomene melder seg.

Etter vår samtale går hun ut i verden igjen, bærer hun med seg kunnskapen om at hun ikke er alene – at midt i mørket er det lys. For i den intrikate dansen av sinn og kropp er det skjønnhet å finne – en symfoni av motstandskraft midt i fortvilelsens kakofoni.

Hvis du sliter med fysiske tegn på depresjon, finnes det god terapi på nett

Går du med smerter og plager som du ikke helt finner svar på, kan du søke hjelp. Det er ikke alltid selvsagt at man har fysiske symptomer på angst og depresjon. For ingen skal behøve å lide i stillhet.

Hos Terapivakten vil du finne gode og trygge terapeuter som kan gi deg muligheten til å finne veien tilbake til livet. Du kan ta kontakt for en gratis konsultasjon, så kan vi sammen se hva veien videre bringer.

Begynn med en GRATIS “Bli kjent” samtale

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten