Indre uro – hvilke symptomer gir det og hvordan takle det?

Indre uro – hvilke symptomer gir det og hvordan takle det?

Tider med usikkerhet kan skape mye indre uro. Store omveltninger i livet kan for mange gi opplevelse av indre uro, og i noen tilfeller også føre til angst. Uro i kroppen kan også ha en sammenheng med hvordan du har det med deg selv og livet ditt. Lette angstsymptomer og uro er ikke uvanlig, og det er absolutt mulig å takle mye av dette på egenhånd ved hjelp av enkle teknikker.

Hva er årsaken til indre uro?

Indre uro kan skyldes mye. Det vil være svært individuelt hva som forårsaker at du føler på denne måten. For mange mennesker er trygghet og forutsigbarhet det som skaper harmoni i livet. Uten dette vil mange oppleve at de ikke trives med sitt eget liv.

Utrygghet i hverdagen kan være forårsaket av bekymring om fremtiden.

Dette kan dreie seg om boligen, jobben, ens egen eksistens, familien, store hendelser som snart skal skje, men også ting som muligens kan skje uten at man vet det med sikkerhet. Ved usikre tider, ved for eksempel et økonomisk krakk eller ved sykdomsutbrudd som vi opplever i disse tider med Koronaviruset, kan fremtiden oppleves usikker. Dette kan igjen gi en opplevelse av indre uro.

En slik uro kan også skyldes ensomhetlav selvfølelse og dårlig selvtillit, som igjen kan gi en opplevelse av skam. Kanskje du ikke føler deg elsket, eller på andre måter er preget av vonde opplevelser fra barndommen? Eller kanskje du ikke klarer å finne en mening i livet ditt akkurat nå? Alt dette kan bidra til en opplevelse av indre uro i kroppen og sinnet.

Indre uro i kroppen kan gi bekymring og angst

Vanlige symptomer på uro i kroppen

Alle opplever indre uro forskjellig, men felles hos de fleste er bekymring og angst. Selv om uroen sitter i hodet, kan det også kjennes i kroppen. Her er noen vanlige symptomer på både uro i kroppen og i sinnet:

 • Du sover dårlig om natten og føler deg ofte trett og uopplagt
 • Du opplever konsentrasjonsvansker og en følelse av å ikke strekke til
 • Du er ikke fornøyd med deg selv eller livet ditt, og føler deg ofte nedtrykt
 • Du blir ofte oppfarende, sint og irritert, gjerne over bagateller
 • Du er rastløs og kjeder deg fort
 • Du plages av mageproblemer, som forstoppelse eller diaré
 • Du føler deg ofte nervøs og engstelig
 • Du kjenner på verking i kroppen og i hodet, samt muskelspenninger i kjeve, skuldre og nakke

Se våre hjelpere

Hvordan takle indre uro?

Indre uro kan oppleves som overveldende når det står på. Det er ikke alltid like lett å vite hvordan du skal takle det, men det finnes teknikker du kan prøve på egenhånd.

 • Engasjer deg i noe som betyr noe for deg
 • Grip sjansene som kommer din vei og prøv å ta ting som de kommer
 • Benytt deg av pusteteknikker- og øvelser
 • Lag en dagbok for å kartlegge følelsene dine, slik at du får mer oversikt over problemstillingene
 • Legg vekt på å skape gode og sunne relasjoner i livet
 • Ta vare på kroppen gjennom mosjon og sunn mat
 • Forsøk å snu tankemønsteret ditt, finn alternative måter å tenke på
 • Vær tålmodig med deg selv, men vær konsistent
 • Meditasjon

Disse teknikkene kan hjelpe deg med å takle uroen du føler i kroppen og hodet.

Noen ganger kan det likevel føles utfordrende å finne veien ut av angst og uro på egenhånd, og du kan ha nytte av profesjonell hjelp.

Søk hjelp for å takle indre uro

Hvis du føler at du ikke takler indre uro på en god måte på egenhånd, er det helt iorden å søke hjelp. Ofte oppleves bekymringene dine større enn de egentlig er, og som regel finnes det løsninger som kan lindre både de vonde tankene og grublingen. Gjennom terapi med en erfaren og kompetent terapeut kan du enklere få hjelp til å bli kvitt mange av de utfordrende tankene.

Terapivakten tilbyr hjemmeterapi gjennom besøk i din egen stue eller gjennom videosamtaler. Ta kontakt i dag for å få hjelp med din indre uro.

Begynn med en GRATIS “bli kjent” samtale

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten