Hvordan få kjæreste? Her gir vi deg svaret

Hvordan få kjæreste? Her gir vi deg svaret

Mennesker er sosiale vesener og et liv i ensomhet er det få som ønsker seg. Derfor er det ofte viktig å finne en livspartner som gjør livet ditt lysere og som sprer glede i din hverdag. Men hvordan få kjæreste? Og hvordan velge riktig partner?

Dette er spørsmål mange trenger svar på. Partnervalg er en viktig del av livet og å finne «den rette» er ikke alltid lett. Dette skal være en person du helst skal dele resten av ditt liv med. Derfor er det viktig å tenke over et par ting før du går i gang med letingen. Her viser vi deg hvordan du kan få kjæreste.

Hvorfor er det viktig med rett partnervalg?

Et av de viktigste elementene til et lykkelig liv er gode sosiale forhold. Å ha et godt forhold til sin livspartner er derfor helt essensielt for å kunne ha det bra i livet. Partneren din vil tross alt være den du skal tilbringe mest tid sammen med resten av livet. Han eller hun skal være din fremste søttepartner og din aller beste venn. Det er viktig at du føler deg avslappet og som deg selv med personen du skal tilbringe livet med.

Dette skal være personen du kan betro deg til, føle deg trygg med og aller høyest elsket av.

Det kan hende du aldri har hatt kjæreste før. Eller kanskje du nylig har gått gjennom et brudd og leter etter ny livspartner. Kanskje du til og med er i et ulykkelig forhold og ønsker å se etter en som kan gi deg glede i hverdagen igjen. Uansett hvilken situasjon du er i, er det viktig at du finner den rette partneren for nettopp deg.

Men hvordan finner man egentlig den rette? Les videre for å finne ut nettopp dette.

Hvordan få kjæreste?

Hvordan få kjæreste?

Det finnes visse ting du bør se etter i partneren din. Samtidig er det også flere ting du aktivt kan gjøre for å finne den du skal leve livet med. Her gir vi deg nøkkelinformasjonen du trenger for hvordan du kan finne den rette.

Hva skal du se etter på leting etter livspartneren?

Disse punktene bør du tenke over når du søker etter din livspartner

 • Felles interesser
 • God kommunikasjon, anerkjennelse og forståelse
 • Verdier, respekt og menneskesyn
 • Tillit og trygghet
 • Kjærlighet, omsorg og intimitet

Få hjelp til å finne dine hindringer

Hva kan du gjøre for å finne den rette?

Dette kan du aktivt gjøre på leting etter den rette:

 • Kom deg ut og møt folk. Gå på steder du liker å være selv. Da vil sannsynligheten være stor for at du møter noen som også liker å være på samme sted.
 • By på deg selv og vær raus med den du er interessert i. Komplimenter og små kjærtegn er ofte det som fører til at den andre parten vil like deg tilbake.
 • Lytt til hjertet og ikke overtenk enhver situasjon eller et møte.
 • Finn felles holdepunkter. Veldig mange finner sin partner på jobb eller gjennom en hobby. Derfor er det lurt å se etter noen du kan like på disse arenaene.
 • Du må tørre å satse. Det er viktig at du tør å åpne deg for andre. Samtidig må du være åpen for å ta imot andres følelser og kjærlighet.
 • Vær tydelig på hva du ønsker og ser etter i en partner. Du skal sikte høyt og ikke nøye deg med noe du ikke er fornøyd med. Det betyr likevel ikke at du skal ha for høye krav. Dette kan drive vekk en potensiell livspartner du kanskje ikke ser på som perfekt akkurat der og da.
 • Gi folk en sjanse. Dersom du driver med nettdating eller datingapper vil det alltid være lurt å gå på minst én date med noen du er interessert i, før du avskriver de helt.

Søk hjelp for å finne den rette

Noen ganger kan årsaken til at du ikke finner den rette være utfordringer du har med deg selv. Disse utfordringene kan for eksempel være traumer fra barndommen eller alvorlige hendelser, dårlige vaner eller lav selvfølelse. Dette kan føre til at du ikke er i stand til å finne en partner. Men det kan også føre til at du søker feil partner som ikke er bra for deg og ditt liv.

Dersom du sliter med slike utfordringer kan det være lurt å få hjelp med å overkomme disse, slik at du kan starte et nytt og bedre kapittel i livet. Terapivakten kan hjelpe deg med dette. Vi tilbyr samtaler over nett og hjemmebesøk, slik at du kan føle deg komfortabel gjennom hele prosessen.

Få hjelp til å finne dine hindringer

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten