fbpx

Hvordan familieterapi kan få familien i balanse igjen

Aug 4, 2017 | Familieterapi

Ingen familiesystemer er friskere enn det sykeste leddet i systemet. Derfor vil hele familien lide når et familiemedlem har det vondt. Søk familieterapi slik at dere kan løse utfordringene på en god måte og utvikle sunne og gode relasjoner.

Familiestress

Visste du at familier som lever under stort press  (nei, vi snakker ikke om den vanlige tidsklemma) opplever noe som kalles for familiestress. Dersom noen nære dør, en av foreldrene mister jobben og hele familien må flytte på seg eller det avdekkes mørke hemmeligheter som gjør at hele trossystemet til familiemedlemmene vakler, så kan det oppstå familiestress. Barn som lever i familier preget av dette stresset, viser seg å ha dårligere immunforsvar og er oftere syke.

Er medlemmene i din familie ofte syke? Kan det ha en sammenheng med familiestress og vanskelige livssituasjoner? Forskning på området viser til at disse barna står i fare for å utvikle type 1 diabetes, som er en autoimmun sykdom der kroppen angriper sine egne celler og vev. Barn som lever i familiesystemer preget av familiestress har forhøyede nivåer av stresshormoner i kroppen, og det er disse som leder til sykdom.

Med familieterapi kan du komme i balanse igjen

Men det finnes god hjelp. Terapeuter fra Terapivakten kan komme hjem til deg og din familie og hjelpe dere til å komme i balanse igjen. Våre tjenester retter seg mot hele familien, og det er opp til dere å velge hvilke utfordringer dere ønsker hjelp med. En god prosess for familieterapi starter ofte med at ett av familiens medlemmer begynner å jobbe med sine utfordringer. Det kan være at tenåringen i huset trenger adferdsterapi, for å lære seg å kontrollere sine impulser eller å sette ord på sine tanker og følelser. Kanskje et eldre familiemedlem føler seg ensom og deprimert etter at ektefellen gjennom 60 år er gått bort? Eller sliter en av foreldrene med rusavhengiget og har begynt behandling for dette? I mange familier sliter også mor og far både med parforholdet og med foreldrerollen. Og de fleste gruer seg til å be om hjelp.

En familie springer på en kai i solnedgang

Trygge barn og voksne

Skam og redselen for hva andre mennesker måtte tenke hindrer mange i å be om hjelp. Noen er også redd for at de siste “sømmene” vil rakne dersom dere begynner å jobbe med utfordringene. Det hjelper heller ikke på at man gjerne må vente lenge før man får en familieterapi time. Og dersom det er hos det offentlige så er det mange som frykter at barnevernet skal innblandes. La oss fortelle deg en hemmelighet: Det er lov å slite, og det er et sunnhetstegn å be om hjelp! Bare da kan dere få hjelp, støtte og veiledning og starte reisen mot en bedre fremtid med sunne, nære og ærlige relasjoner. Det skaper trygge barn og voksne, og det gir rom for å uttrykke behov og lengsler. Familiestress vil slippe taket, stresshormonene vil normalisere seg og flere sykdommer vil forebygges.

 

Relaterte artikler:

Meld deg på nyhetsbrevet

Få en månedelig oppdatering med de seneste nyhetene, blogginnleggene og informasjon om aktuelle tilbud.
* obligatorisk
E-postformat
Krysse for alle måter du ønsker at vi kontakter deg på.
Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på lenken lengst ned i våre e-postmeldinger.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Les i vår blogg