Terapi for ungdom

Med fokus på følelser

Ungdomstiden er en berg-og-dalbane av følelser

Selvfølelse – hva er det?

Er du en av de mange unge som sliter med dårlig selvfølelse? La Terapivakten hjelpe deg med å finne tilbake til den gode selvfølelsen.

Mangler du impulskontroll?

Tyr du ofte til negativ adferd og løsninger som ikke er gode? Er det vanskelig å styre impulsene? Terapivaktens terapeuter har lang erfaring med å hjelpe ungdom som har det vanskelig.

Når ingenting betyr noe

Bærer du på en smerte som ikke vil slippe taket? Er det vanskelig å forholde seg til venner og familie? Er du ofte sliten og trett? Få hjelp hos Terapivakten til å jobbe deg ut av depresjon.

Ungdommer, følelser og mestringsstrategier

Ungdomstiden sies å være den mest sårbare fasen i livet – en berg-og-dalbane av følelser. Hormoner og biologiske endringer lager krøll med alt fra søvnrytme og følelser til kroppens utseende. I prosessen med å løsrive oss fra våre hjem og våre foreldre søker vi ofte farer, i varierende grad. Vi har behov for å være annerledes enn våre foreldre, og vi søker etter å bli mer lik som våre venner. Mangelen på gode verktøy for å løse disse utfordringene leder oss til usunne mønster. 

Skam er en følelse mange ungdommer kjenner til, ofte ledsaget av angst eller depresjon. I slike vonde følelser gjør vi nesten hva som helst for å slippe å kjenne på dem. Både rusmidler – som alkohol og hasj, selvskading, spiseforstyrrelser og spilleavhengighet er vanlige, men dårlige, løsninger på vonde følelser.

Det er viktig å være klar over at både bruken av rusmidler, slik som hasj, og destruktive mønster som selvskading er mestringsstrategier. De er brukbare fordi de virker i øyeblikket. De er usunne fordi de er destruktive og vil skape store og negative konsekvenser på sikt.

%

unge oppgir å ha psykiske utfordringer

Jakten på bekreftelser

Mange opplever å ikke bli sett for den de virkelig er. Du jobber hele tiden for å bli likt av dine venner. Du er vant til at toppkarakterene gir deg god oppmerksomhet, og du vier all din fritid på å jobbe mot disse bekreftelsene.

Vårt samfunn er preget av en evig jakt på bekreftelse, berømmelse og sosial eksponering. Hvor mange “likes” vi får og hvor mange “venner” vi har på våre sosiale profiler, definerer vårt indre bilde av hvem vi er og hvilke følelser vi har ovenfor oss selv.

Innerst inne vet vi at dette ikke stemmer, og at vi er mye mer enn det våre venner, familie eller antall “likes” sier at vi er. Vi benekter og skjuler sider ved oss selv som vi er redde for at andre ikke vil akseptere. Å legge skjul på hvem vi er, er smertefullt.

En sunnere mestringsstrategi

Ungdom trenger å lære seg å sette ord på vonde følelser, uansett årsaken. Terapivakten kan tilby en trygg arena der du kan lære deg å sette ord på hvordan du har det. Vi kan lære deg andre og bedre mestringsstrategier. Når du lærer deg å lytte til dine følelser, og fortelle de rundt deg om hvilke behov du har, så har du ikke lenger behov for å søke usunne mønster som selvskading eller misbruk av hasj eller andre ting.

Terapivakten har kompetente terapeuter som kommer hjem til deg og din familie, og som kan gi deg og dere verktøy til å mestre tøffe livsutfordringer, enten det dreier seg om mobbing, rusmidler eller andre ting.  

Kontakt oss for å motta terapeutiske hjemmetjenester innen kort tid

Ring for en uforpliktende samtale

Det er lett for at du tenker at utfordringene dine ikke er alvorlige nok for terapi. Eller du tenker motsatt, at problemene dine er for alvorlige. Kanskje er du usikker på om den typen situasjon du er i passer til vårt opplegg. Men er du i tvil, så er du ikke i tvil. Du kan ringe oss uten at det betyr at du må bestemme deg for noe som helst. Da kan du fortelle oss litt om hva som foregår og få vite hvordan vi kan bidra.

Hvis du ikke tidligere har diskutert disse utfordringene med noen, kan en telefonsamtale bli ekstra nyttig. Når man setter ord på noe, blir det konkretisert, klargjort og kanskje ufarliggjort. Dette skjer ikke på samme måte når tankene svirrer hvileløst og planløst rundt i hodet.

Vi rykker ut innen én time

Det kan føles uutholdelig når du sliter som verst med angst, depresjon og andre mentale og emosjonelle utfordringer. Derfor har Terapivakten mål om 1 times responstid. Kontakter du oss, får du hjelp, og du får hjelp raskt. Fyller du ut skjemaet under eller ringer for å booke time, gjør vi vårt ytterste for å rykke ut innen en time. Dette er også nyttig i en hektisk hverdag hvor det er vanskelig å forutse når du kommer til å ha tid ledig til terapi. Hvis ledig tid plutselig dukker opp, kan du kontakte oss, og vi vil være på døren din kort tid etter.

Terapi i hjemmet ditt

Noe av det spesielle med Terapivakten er at vi tilbyr terapi i hjemmet ditt, uansett om det dreier seg om at vi kommer hjem til deg, eller gjennom digitale videosamtaler. Du slipper å komme til oss. På den måten sløser vi minst mulig med tiden din. I tillegg kan vi sammen ta tak i utfordringene dine i kjente, komfortable omgivelser. Vi er først i Norge til å tilby terapeutiske hjemmetjenester, men det er utbredt i utlandet. Hvis det høres praktisk og passende ut for deg, kan du fylle ut skjemaet nedenfor eller ringe for å komme i gang. Vi håper at tilbudet om hjemmeterapi gjør terskelen lav nok til at du tar kontakt.

Våre kunder er fornøyde

I mange år slet jeg med tvangstanker. Hadde problemer med å ta kollektivtransport, og store deler av livet mitt har vært preget av sosial angst. Jeg tok kontakt med Terapivakten, og innen én time kom terapeuten hjem til meg. Han hjalp meg med å sette ord på følelsene mine og lagde en handlingsplan for veien videre. Terapeuten utfordret meg og beroliget meg under hele behandlingsforløpet. I dag sliter jeg ikke med sosial angst, og kollektivtransport er moro. Dette var noe jeg bare drømte om før, og nå er jeg friere enn noen gang. Jeg anbefaler Terapivakten på det varmeste dersom du sliter med sosial angst og tvangstanker.

Arild J

Lærer

Bestill time

Les mer i vår blogg

Symptomer på stress – tegnene du må se opp for

Det finnes mange ulike symptomer på stress, men hvordan det gir utslag hos den enkelte vil være veldig individuelt. Psykisk stress kan ofte føre til alvorlig psykisk eller fysisk sykdom. For noen kan for eksempel fysiske symptomer på stress og angst være de mest...

Få nyhetsoppdateringer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på nyheter, bloggposter og tilbud.

Du er nå påmeldt vårt nyhetsbrev.