Hvordan familieterapi kan få familien i balanse igjen

Hvordan familieterapi kan få familien i balanse igjen

Ingen familiesystemer er friskere enn det sykeste leddet i systemet, derfor vil hele familien bli preget når et familiemedlem har det vondt. Det er ikke uvanlig å ha behov for hjelp til å løse utfordringene og å utvikle sunne og gode relasjoner. Da er det mange som får nytte av familieterapi.

Familiestress

Visste du at familier som lever under stort press  (nei, vi snakker ikke om den vanlige tidsklemma) opplever noe som kalles for familiestress. Dersom man opplever dødsfall, å miste jobben og kriser i parrelasjonen, rusproblematikk i familien er noen eksempler på situasjoner som kan føre til at hele trossystemet til familiemedlemmene vakler, og det kan oppstå familiestress. Stresset skaper naturligvis ubehag i hverdagen, men kan også føre til dårlig helse. Det viser seg at barn som lever i familier preget av dette stresset, kan ha dårligere immunforsvar og er oftere syke.

Med familieterapi kan du komme i balanse igjen

Mange opplever at det hjelper å dele utfordringene med andre. Det kan være andre i familien eller venner, men mange synes det er godt å få hjelp av en terapeut som er helt objektiv. I Terapivakten har vi terapeuter som kommer hjem til deg og familien din, og kan bidra til at dere kommer i balanse igjen.

Våre tjenester retter seg mot hele familien, og det er opp til dere å velge hvilke utfordringer dere ønsker hjelp med. En god prosess for familieterapi starter ofte med at ett av familiens medlemmer begynner å jobbe med sine utfordringer. Det kan være at tenåringen i huset trenger adferdsterapi, for å lære seg å kontrollere sine impulser eller å sette ord på sine tanker og følelser. Kanskje et eldre familiemedlem føler seg ensom og deprimert etter at ektefellen gjennom 60 år er gått bort? Eller sliter en av foreldrene med rusavhengiget og har begynt behandling for dette? I mange familier sliter også mor og far både med parforholdet og med foreldrerollen. Og de fleste gruer seg til å be om hjelp.

En familie springer på en kai i solnedgang

Trygge barn og voksne

Skam og redselen for hva andre mennesker måtte tenke, hindrer mange i å be om hjelp. Noen er også redd for at alt vil rakne om man først begynner å se på utfordringene. Noen opplever det som et nederlag å be om hjelp utenfra, og tror familieterapi er siste stopp før totalt brudd. Men heldigvis er terapi enten for par eller hele familien noe av det mest konstruktive man kan gjøre for å stabilisere forholdene.

Det er viktig å huske at det er lov til å slite, og det er et sunnhetstegn å be om hjelp! Bare da kan dere få hjelp, støtte og veiledning og starte reisen mot en bedre fremtid med sunne, nære og ærlige relasjoner. Det skaper trygge barn og voksne, og det gir rom for å uttrykke behov og lengsler. Familiestress vil slippe taket, stresshormonene vil normalisere seg og flere sykdommer vil forebygges.

Mrk: Dette er en redigert versjon av en artikkel publisert 4.august 2017

Få et sunnere familieliv med foreldreveiledning

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten