Hopp til et tema i artikkelen:

Tvangstanker

Gi slipp på dine tvangstanker

Føler du deg fanget av endeløse regler og ritualer i hverdagen? Er du ofte urolig og plages du med gjentatte katastrofetanker? Vi kan sende en av våre dyktige terapeuter hjem til deg, slik at du kan jobbe med tvangen der den utføres.

Er det mulig å behandle tvangstanker?

Tvangstanker fører ofte til tvangshandlinger, og er en tilstand der tanker, følelser og trangen til å gjøre visse handlinger blir så sterk at du ikke klarer å legge den bort. Men det er mulig å behandle tvangstanker.

Tvangshandlingen utføres i et desperat forsøk på å fjerne tvangstanken, enten det dreier seg om frykt for bakterier, katastrofetanker om at ulykker skal rammer de du er glade i eller du bare kjenner en sterk trang til å telle mellom hver lyktestolpe.

Tvangstanker handler om kontroll, og for enkelte tar tvangstankene og -handlingene over livet og reduserer livskvaliteten. Behandling av tvangstanker handler blant annet om å se på behovet for kontroll – et behov som sannsynligvis oppstod allerede i barndommen.

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Terapivakten hjelper deg i møtet med din tvangsatferd

Er du klar til å ta et oppgjør med tvangstankene dine og møte din tvangsadferd? Ved hjelp av terapeutiske verktøy vil du bli bevisst på hvordan behovet for kontroll utløser tvangstanker og tvangshandlinger.

Når du lærer deg å se sammenhengen mellom behovet for kontroll og tvang kan du begynne å endre på atferden. Terapivakten kan gi deg nye verktøy for å mestre situasjoner der tvangstanker og -handlinger er dine mestringsstrategier.

Si farvel til dine tvangstanker og si velkommen til livsgleden

Ønsker du hjelp til å behandle dine tvangstanker? Ta kontakt og avtal et besøk fra en av våre erfarne terapeuter. Du vil bli bedre kjent med deg selv og dine dysfunksjonelle mønstre.

Gjennom bevisstgjøring kommer muligheten til å ta nye og bedre valg – valg som gir deg frihet heller enn tvang!

Terapivakten hjelper deg med å behandle dine tvangstanker

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten