Hopp til et tema i artikkelen:

Sexavhengighet

Hva er sexavhengighet?

Har tanker om sex tatt over livet ditt? Har tanker og tvangshandlinger knyttet til sex tatt overhånd over prestasjoner på jobb eller samvær med familie og venner? Bryter du loven for å forsøke å tilfredsstille behovet etter seksuelle opplevelser? Eller kanskje du også sitter med spørsmålet: Er jeg sexavhengig?

Dersom du kan svare ja på et eller flere av disse spørsmålene, har du gjort klokt i å klikke deg inn på vår side. Sexavhengighet er en tilstand som kan gjøre store skader i ditt liv. Det finnes flere symptomer på sexavhengighet og samtidig forskjellige årsaker. Avhengigheten kan føles forvirrende og utmattende. Impulsene og tankene kan oppleves som ukontrollerbare og at man mister kontroll over deler av livet.

Men det finnes heldigvis en utvei. Vi i Terapivakten ønsker å hjelpe nettopp deg med å komme deg ut av sexavhengighet. På denne måten kan du igjen skape et sunt og positivt forhold til sex. For det er nettopp det som det skal være – en helt normal del av livet ditt som gjør deg godt.

Hva er sexavhengighet?

Sexavhengighet vil si at man har tvangsmessige tanker og utfører tvangshandlinger knyttet til sex. Det defineres som mangel på kontroll over seksuelle tanker, handlinger og impulser. Den repetitive seksuelle oppførselen blir det sentrale fokuset i personens liv. Seksuelle impulser er naturlige for de fleste mennesker og en viktig del av livet, men sexavhengighet referer til seksuell oppførsel som utføres i ukontrollerbare mengder og som i betydelig grad påvirker personens liv på en negativ måte.

Selv om det på mange måter går ut over livet til den sexavhengige vil denne oppførselen fortsette. Lystene kan være ute av kontroll og man kan oppleve et konstant behov etter seksuell stimuli som aldri blir mettet. Det har enda ikke blitt stilt en diagnose på å være sexavhengig. Likevel er dette et problem for mange menn og kvinner som kan gå utover livet på flere måter.

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

På hvilke måter kan det påvirke livet?

Å være sexavhengig kan påvirke livet ditt på mange måter. Det kan endre en persons oppførsel og personlighet. For noen kan konsekvensene bli at man forsømmer seg selv og daglige oppgaver. Samtidig kan det ha stor negativ virkning på blant annet familieliv, sosialt liv, utdanning og jobb.

Når det blir alt man tenker på i hverdagen, blir det dessverre lite rom for annet. Og når man har kommet til det punktet hvor man merker at det går ut over deler av livet som er viktige for deg, vil det være lurt å oppsøke hjelp og behandling.

Oppsøk hjelp og behandling for sexavhengighet

Mange lurer nok på om de er avhengige av sex eller om det er noe annet som i livet som har ført til at ting ikke går helt som de skal. Ved å finne ut om du er sexavhengig får du også muligheten til å ta grep som kan bedre ditt eget liv. For mange kan det å bare undersøke og finne ut at man er avhengig av sex være det første steget mot et sunt og positivt seksualliv.

Terapivakten tilbyr privat og diskret behandling etter dine premisser. Vi kan hjelpe deg med å bedre ditt forhold til pornografi og sex. Ta kontakt i dag for behandling fra ditt eget hjem.

Ta kontroll over sexavhengigheten for å bedre ditt liv

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten