Hopp til et tema i artikkelen:

Terapi for ungdom

Med fokus på følelser

Ungdomstiden sies å være den mest sårbare fasen i livet – en berg-og-dalbane av følelser. Hormoner og biologiske endringer lager krøll med alt fra søvnrytme og følelser til kroppens utseende. I prosessen med å løsrive oss fra våre hjem og våre foreldre søker vi ofte farer, i varierende grad. Vi har behov for å være annerledes enn våre foreldre, og vi søker etter å bli mer lik som våre venner. Mangelen på gode verktøy for å løse disse utfordringene leder oss til usunne mønstre.

Skam er en følelse mange ungdommer kjenner til, ofte ledsaget av angst eller depresjon. I slike vonde følelser gjør vi nesten hva som helst for å slippe å kjenne på dem. Både rusmidler – som alkohol og hasj, selvskading, spiseforstyrrelser og spilleavhengighet er vanlige, men dårlige, løsninger på vonde følelser.

Det er viktig å være klar over at både bruken av rusmidler, slik som hasj, og destruktive mønster som selvskading er mestringsstrategier. De er brukbare fordi de virker i øyeblikket. De er usunne fordi de er destruktive og vil skape store og negative konsekvenser på sikt.

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Jakten på bekreftelser

Mange opplever å ikke bli sett for den de virkelig er. Du jobber hele tiden for å bli likt av dine venner. Du er vant til at toppkarakterene gir deg god oppmerksomhet, og du vier all din fritid på å jobbe mot disse bekreftelsene.

Vårt samfunn er preget av en evig jakt på bekreftelse, berømmelse og sosial eksponering. Hvor mange “likes” vi får og hvor mange “venner” vi har på våre sosiale profiler, definerer vårt indre bilde av hvem vi er og hvilke følelser vi har ovenfor oss selv.

Innerst inne vet vi at dette ikke stemmer, og at vi er mye mer enn det våre venner, familie eller antall “likes” sier at vi er. Vi benekter og skjuler sider ved oss selv som vi er redde for at andre ikke vil akseptere. Å legge skjul på hvem vi er, er smertefullt.

En sunnere mestringsstrategi

Ungdom trenger å lære seg å sette ord på vonde følelser, uansett årsaken. Terapivakten kan tilby en trygg arena der du kan lære deg å sette ord på hvordan du har det. Vi kan lære deg andre og bedre mestringsstrategier. Når du lærer deg å lytte til dine følelser, og fortelle de rundt deg om hvilke behov du har, så har du ikke lenger behov for å søke usunne mønster som selvskading eller misbruk av hasj eller andre ting.

Terapivakten har kompetente terapeuter som kommer hjem til deg og din familie, og som gjennom terapi for ungdom kan gi deg og dere tilpassede verktøy for å mestre tøffe livsutfordringer, enten det dreier seg om mobbing, rusmidler eller andre ting.

Vi lærer deg ulike mestringsstrategier for å håndtere følelsene dine

“I terapivakten tilbyr vi terapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten