Hopp til et tema i artikkelen:

Eldreterapi

Det er aldri for sent å få et godt liv!

Vi vil møte på noen av de vanskeligste livskrisene våre når vi går inn i alderdommen. I alderdommen strever vi med tapet av våre identiteter. Ensomhet blant eldre er blitt vanlig i vårt samfunn. Sykdom eller naturlig aldring vil før eller senere føre til at vi ikke lenger er en del av arbeidslivet. Etterhvert som årene går vil vi være vitne til at venner og kjære går bort. Mange vil miste sin livsledsager og beste venn.

Mange eldre får aldri hjelp til å jobbe seg ut av de vonde følelsene og utvikler depresjon. Depresjon leder til ensomhet og er en av de største årsakene til ensomhet blant eldre. Hvordan kan eldreterapi bidra til å heve livskvaliteten, forlenge den tiden vi bor i eget hjem og legge til rette for å få lov til å dø hjemme?

En ny identitet i alderdommen

Når vi mister hverdagen, slik vi kjenner den, enten fordi ektefellen dør eller vi må slutte i jobben vår, starter en prosess der vi må integrere oss på en ny måte i samfunnet. Vi må omdefinere vår rolle og bygge oss en delvis ny identitet. Når vi ikke klarer å løse denne livskrisen, så er ikke fortvilelsen langt unna. Depresjon hos eldre trenger ikke oppstå dersom en anerkjenner følelsen av fortvilelse og får hjelp til å bearbeide den.

Daglig får vi nyheter som avslører store mangler og brudd på de eldres rettigheter og integritet. Mange eldre våger ikke å be om hjelp til sine vonde følelser. De er livredde for å bli plassert på sykehjem, overlatt til offentlige hjelpere som ikke har ressurser nok til å ivareta personen på en god måte, og lar være å si noe. I den ensomheten får depresjon hos eldre rom til å vokse.

Den eldre generasjonen har ingen tradisjon for å snakke om følelser eller søke om hjelp til å bearbeide disse. Skammen leder til ensomhet blant eldre. Depresjon hos eldre blir som regel møtt med medikamenter, og bivirkningene kan bidra til ytterligere ensomhet og depresjon hos eldre. Mange vet ikke at det finnes andre løsninger, slik som Terapivaktens hjemmebaserte tjenester.

“I terapivakten tilbyr vi eldreterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Den store eldrebølgen

De fleste av oss har hørt om eldrebølgen. Vi er flere som blir eldre samtidig som tjenestetilbudene innenfor helse og omsorg ikke klarer å møte de økte kravene. Vi er overbevist om at mange eldre ville kunne leve et godt liv i sine egne hjem, dersom de fikk hjelp til å bearbeide vonde følelser og livskriser. Forskning viser at fysisk sykdom og åndelig / emosjonell lidelse henger sammen, og påvirker hverandre negativt.

En deprimert person har en vanskeligere rehabiliteringsprosess når det kommer til fysiske sykdommer, og mange blir aldri friske igjen. De biologiske prosessene i alderdommen er uunngåelige, men ved å ta sine følelser og opplevelser på alvor kan en legge til rette for en bedre livskvalitet, uavhengig av livssituasjonen.

Kontakt oss på Terapivakten

Vi har terapeuter som kan komme hjem til deg, i dine trygge og vante omgivelser. Ingen vil vite at du går i terapi. Det er aldri for sent å få et bedre liv! Ta dine følelser på alvor, og snakk med noen som kan følelsenes språk.

Våre terapeuter ønsker å heve livskvaliteten til de eldre

“I terapivakten tilbyr vi eldreterapi på nett via digitale videosamtaler eller via hjemmebesøk.”

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten