Hvit jul uten alkohol for barna

En hvit jul uten alkohol handler om å skape en trygg og hyggelig julefeiring for barna

Hvit jul uten alkohol for barna

Når vi snakker om hvit jul, så snakker vi ikke bare om hvitkledde bakker og tretopper. Selv om en jul med snøfall bidrar til å sette julestemningen for mange, er det en helt annen type hvit jul som er viktig for barna. Hvit jul handler om å gi barna en julefeiring uten at de voksne drikker alkohol. Barn trenger trygge voksne som er edru og nærværende. Det hjelper lite med god stemning utenfor vinduene når stemningen innenfor husets fire vegger gjør barnet utrygt.

Et par glass kan da vel ikke skade?

Barn kan bli engstelige når de opplever at voksne endrer adferd. Selv om den voksne bare tuller litt mer eller blir i veldig godt humør, kan det skape usikkerhet hos barnet. Alle foreldre vet at barn har behov for trygghet, og her er nettopp forutsigbarhet viktig. Barna er eksperter på å tolke og lese sine voksenpersoner, og de merker at du endrer deg lenge før du selv merker det. Mange barn kan merke endring i oppførselen allerede i det flasken settes på bordet.

I julehøytiden blir ofte slike utfordringer forsterket, både på grunn av den allmenne oppfatningen om at det er greit å drikke litt ekstra i julen, og det faktum at skoler og fritidsaktiviteter er stengt. Dermed får ikke barna de naturlige pusterommene fra hjemmet sitt, slik som de vanligvis får når det ikke er ferie.

Bestill time for behandling av alkoholavhengighet

et barn ser på en beruset mann som sover

Nye tradisjoner med hvit jul uten alkohol

Vi må huske at det å oppfordre til en såkalt hvit jul ikke har med moralske pekefingre eller strenge påbud å gjøre. «Hvit jul» kan handle om å tenke litt annerledes når det gjelder smak, nytelse og hygge. Mat og kos må ikke nødvendigvis involvere alkohol, og for mange kan det kanskje være spennende å finne frem til nye smaker og vaner.

Gruer du deg til jul?

Det finnes både barn og voksne som gruer seg til jul, og bruk av rusmidler er ikke den eneste årsaken til dette. Mange mennesker er ensomme, og for mange skal dette bli den første julefeiringen etter at en nær og kjær har gått bort. Et viktig steg mot en bedre hverdag er å snakke med andre om hvordan du har det. Snakk med en venn, med familie, fastlegen eller en terapeut.

Legg til rette for at du og din familie kan få en god julehøytid. Ta dere en hvit jul uten alkohol, og bruk høytiden til å komme nærmere hverandre. Be gjerne om veiledning fra en av våre terapeuter, og få hjelp til å snakke sammen på en dypere og ærligere måte. Både voksne og barn trenger å føle seg sett og anerkjent, og Terapivakten hjelper dere på veien.

Få hjelp med å gi barna en hvit jul

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten