Rask psykisk helsehjelp

Rask psykisk helsehjelp

Ting har skjedd i rekordfart etter at Norge måtte snu opp-ned på hverdagen vår. Mange har ventet i uvisshet, vært nervøse og mange har følt seg stresset. Andre har måttet tilpasse seg helt nye dager med barn hjemme, ny struktur i både jobb og hjem, mens enkelte ikke lenger har en jobb å gå til. Dette er faktorer som påvirker oss. Det er helt normalt at vi får en reaksjon. Det er også ok å kjenne på et hav av følelser akkurat nå, og derfor er rask psykisk helsehjelp viktigere enn aldri før. 

Å søke hjelp til å håndtere utfordringer

I løpet av livet vil man møte på oppturer og nedturer. I noen perioder føles ting overkommelig, mens andre perioder kan by på utfordringer. Utfordringer kan man komme seg gjennom, og det er noe vi kan håndtere. Men «å håndtere noe» kan tolkes veldig forskjellig, og hvordan det gjøres kan ha stor innvirkning på vår psykiske helse og livskvaliteten videre. Noen kan tenke at det betyr at man skal bite tennene sammen og kjempe videre. Noen sammenlikner sine egne problemer med andres og føler at de selv ikke har «rett» til å føle at ting er vanskelig. Mange bagatelliserer derfor egne følelser, og skyver kaoset under teppet med tanker om at det ikke er alvorlig nok.

Heldigvis finnes det en annen måte å tolke ordet «håndtere» på. Det er nemlig ingenting i ordets definisjon som sier at man må bite tennene sammen og kjempe videre på egenhånd, eller at utfordringene dine skal sammenlignes med andres problemer for å bli godkjent.

Få rask psykisk helsehjelp nå

Rask psykisk helsehjelp

En måte å håndtere kaos på er å søke hjelp. Uansett hvilken type utfordring det er, om den er stor eller liten, så vil det være mulig å be om psykisk hjelp for å komme seg gjennom krisen på best mulig måte. Det kan bety at du kan ta en alvorsprat med deg selv, hvor du da kanskje vil innse at du ikke behøver å gjemme vonde følelser, stress og kaos, men heller kan få hjelp til å sortere det. Å sortere kaos som er inni oss betyr å rydde opp i følelser og tanker, forstå egne mønstre for så å komme ut sterkere.

Vi har dermed ett alternativ som er å bære på en sekk full av usortert kaos helt alene, og ett som handler om å dele og å be om hjelp. Det siste alternativet kan gir deg litt mer forståelse av kaoset og kan styrke deg slik at du kommer ut av krisen med verktøyene klare når neste utfordring kommer.

Når er man «deprimert nok»?

Mange vil kanskje spørre seg: Når er jeg stresset nok, når har jeg det kaotisk nok, når er jeg deprimert eller engstelig nok for å be om hjelp? Sannheten er at det skillet vi mennesker ofte ser for oss, den grensen som skiller deg fra nå du er «for frisk» eller «deprimert nok» for hjelp, den finnes ikke.

Vi kan se på vår mentale helse som et spekter. Livet får oss nemlig til å møte på et helt omfang av følelser og tanker, og vi beveger oss opp og ned på skalaen hele tiden. Alt fra angst til glede, varig depresjon, kortvarig tristhet, stress, dårlig selvbilde, sjalusi, forelskelse, frykt og utbrenthet til kjærlighet. Det viktigste her, og som man ofte glemmer, er at man kan søke hjelp uansett hvor man er i spekteret. Alt dette er livets gang, og terapi handler om å få hjelp til nettopp det – livets gang.

Terapi skal være tilgjengelig og trygt

Terapivakten har fokus på nettopp dette, hjelp til å håndtere livets gang og å ufarliggjøre det å få profesjonell hjelp. Vi ønsker nemlig at terapi skal være noe du ikke er redd for å oppsøke, og at det ikke skal føles tabubelagt. I tillegg er det viktig at du får det når du trenger det, og at du ikke settes på vent med vanskelige følelser som du ikke vet hvordan å bearbeide alene. Det bør være lett tilgjengelig og tilrettelagt etter akkurat dine behov. Et lavterskeltilbud for din psykiske helse.

Er det en ting denne krisen har lært oss, så er det at fleksibilitet og alternative løsninger er viktig. Vi tilbyr fremdeles å komme hjem til deg, men vi har sett at også møter over nett åpner opp for nettopp det vi ønsker og det vi kan: Tilrettelegging, tilgjengelige løsninger og rask tilgang. Vi kaller det rask psykisk helsehjelp, og det er viktigere enn noen gang.

Det er lov til å føle at ting er vanskelig, også i en tid som dette. Det er lov til å kjenne at vonde følelser du hadde før føles verre nå, og det er lov til å føle at ting rundt deg er kaos. Det er lov til å be om hjelp med en gang, uansett grunn og uansett hvor «ubetydelig» du tror dine følelser er i det store bildet. De er nemlig ikke det. De påvirker alt i ditt liv, og ditt liv er viktig.

Få rask psykisk helsehjelp nå

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten