Hvordan takle angstanfall og bør du oppsøke behandling?

Hvordan takle angstanfall og bør du oppsøke behandling?

Hvordan kan du egentlig takle et angstanfall? Hva gjør man når et anfall inntreffer? Hvilken behandling fungerer og bør du egentlig oppsøke behandling?

Her kan du lese mer om hvordan et angstanfall kan forsårsakes av stress, enten på jobb eller privat. Vi forklarer også hvordan dette plutselig kan oppstå uten grunn, til og med om natten. Det kan for eksempel være et akutt angstanfall med store mengder gråt. Eller et anfall med kort varighet.

Alle opplever dette ulikt og for noen fungerer det kanskje med medisin som del av behandlingen. Behandling gjennom samtaleterapi vil derimot også behandle årsakene som fører til anfallene. Les videre for å finne ut mer om angstanfall.

Stress kan være årsaken til angstanfall

Stress og angst henger ofte sammen. Følelsen av å være stresset blir påført av faktorer utenfra. Dette er faktorer du ikke alltid kan kontrollere. Når du blir utsatt for store mengder stress over lengre tid, kan dette føre til angst og at du opplever angstanfall. Det kan for eksempel være stress på jobb, tidsklemma som gjør at hverdagen ikke går opp eller store omveltninger i livet.

Angst er derimot noe som kommer innenfra. Når belastningen utenfra blir såpass stor at det påvirker ditt indre liv, kan altså stress i seg selv være årsaken til utviklingen av angst og utløse angstanfall.

Angstanfallene kan da oppstå helt uten grunn. Det kan være mens du er på jobb, om natten, mens du er i et selskap, er på trening eller annet. Men hvordan kan du enklest takle et akutt angstanfall? La oss se på nettopp dette.

Hvordan takle angstanfall?

Hva gjør man når et angstanfall inntreffer?

Det finnes metoder for hvordan du enklest kan takle et angstanfall. Det som er fint å minne seg selv på mens det pågår er at slike anfall går over. De kan ha en varighet på alt fra et par til 30 minutter. Anfallene går over av seg selv, men det kan være hjelpsomt for deg å vite hvordan du skal takle dette. Her er noen tips:

  • Behold roen. Panikkanfall er ikke farlige og de vil til slutt gå over, selv om det faktisk kan føles ut som om du skal dø der og da.
  • Få fokuset over på noe annet. Dersom du for eksempel er på jobb, bør du forsøke å holde fokus på det du holdt på med da anfallet inntraff.
  • Merk deg de kroppslige reaksjonene og aksepter de. Dette kan være gråt, hjertebank, svimmelhet, overdreven svetting eller annet. Forstå at de ikke er farlige og at dette er helt normale reaksjoner.
  • Tillat deg selv en pause etter anfallet. Angstanfall kan tappe deg helt for energi. Derfor er det viktig at du tar en pause i etterkant for å samle nye krefter.
  • Ikke kvi deg for å oppsøke samme sted eller situasjon senere. Dette er viktig for å lære hjernen til å forstå at det ikke er noen reell fare som førte til anfallet.

 

Bør du oppsøke hjelp?

Anfall er veldig ubehagelige og kan virke svært hemmende i hverdagen. Spesielt dersom du opplever opptil flere angstanfall om dagen eller i uken. Da er det som regel noe annet som ikke helt stemmer i livet ditt. Uansett hvor mange anfall du opplever, bør du oppsøk hjelp for å lære hvordan du kan takle disse.

I Terapivakten har vi god erfaring med å hjelpe folk med angst og de som lider av angstanfall. Vi kan hjelpe deg med å finne gode metoder for å takle anfallene. Vårt fokus er på å behandle de bakenforliggende årsakene til at de i utgangspunktet oppstår. Som regel er denne lidelsen forbundet med andre pyskiske lidelser, som vi da også legger vekt på å behandle.

Du fortjener en hverdag uten frykt for at panikkanfall skal oppstå og som er styrt av lidelsen. Oppsøk hjelp i dag.

Bestill en Online flex samtale til kun 850,-

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten