Målrettet intervensjon – nøkkelen til større frihet

Målrettet intervensjon – nøkkelen til større frihet

Det faktum at du leser denne teksten er en bekreftelse på at du leter etter hjelp. Som pårørende blir man fanget mellom to ytterpunkter: behovet for å gi slipp – slik at man kan sette seg selv fri, og den vonde følelsen av å svikte den man er så glad i. Gjennom en målrettet intervensjon tilbyr vi deg den hjelpen du trenger for å kunne gi slipp, samtidig som at den du er pårørende til blir tilbudt behandling for sitt rusproblem.

Målet med en målrettet intervensjon

et kjærestepar berørt av avhengighetenMålet er to-delt. Først og fremst er det å støtte dere som er pårørende. Ved å gi dere dypere innsikt og virkningsfulle verktøy, vil dere oppleve en større frihet i deres eget liv og dere vil få støtte i prosessen med å gi slipp. “Hvorfor skal jeg gi slipp” – tenker du kanskje? Det er normalt å tenke at problemet ligger hos den som er avhengig av rusmidler, og at det er den som må gjøre jobben. Men virkeligheten er den at hver enkelt må ta ansvar for sitt eget liv og sin egen helse.

Uavhengig av hva den rusavhengige velger å gjøre med sitt problem, kan du ta et aktivt valg om å forbedre din egen livskvalitet. Det andre målet med en målrettet intervensjon er å fremtvinge en endring hos den som er avhengig av rusmidler. Gjennom ærlige speilinger får personen høre hvordan hen påvirker dere. Deretter får hen valget mellom å reise inn i behandling på dagen, eller å fortsette å ruse seg. I så fall vil hen møte lukkede og låste dører hos dere.

Har du lyst å få styrket dine mistanker om et potensielt alkohol eller rusmisbruk, så kan du uforpliktende melde deg på dette gratiskurset:

Gratiskurs i 5 vanlige tegn på rusmisbruk

Ditt liv, ditt ansvar – Dine mindreårige barns liv, ditt ansvar

Ditt liv trenger ikke lenger å handle om den rusavhengige. Ditt liv skal handle om deg og din egen helse og livskvalitet. et barn ser på en beruset voksenDet er på tide å ta farvel med endeløse våkenetter, der du alltid ligger i full beredskap i frykt for at du skal motta dødsbudskapet. Det er ikke meningen at du skal være sykemeldt på grunn av det tunge følelsesmessige trykket og de mange våkenettene. Barna dine skal ikke måtte føle seg utrygg på om den rusavhengige vil komme inn i hjemmet deres, og de skal ikke bli eksperter på å lese adferden til en beruset person. Verken du eller barna dine skal måtte lyve om hvordan dere egentlig har det, fordi det er for skamfullt å snakke om at en av familiemedlemmene er avhengig av rusmidler. Er det ikke på tide å føle seg trygg i sitt eget hjem? Å føle seg trygg på at både medisiner og verdisaker får stå i fred?

Hvordan skal jeg kunne gi slipp?

en kvinne holdes fast i en håndGjennom intervensjonen gjør dere en endring, enten den rusavhengige personen er med på det eller ikke. Ved å låse døren til personen som ønsker å fortsette å ruse seg, så setter dere tydelige å klare grenser. Vi i Terapivakten vil hjelpe dere i prosessen med å stå stødig i deres nye endring. Vi vil ha møte med deg og de andre pårørende i forkant av intervensjonen. Her vil dere få dypere innsikt i både adferdsmønster, psykologiske mekanismer, familiesystemer og løsninger. Vi hjelper dere med å sette ord på de vonde opplevelsene og det som holder dere fast i den rusavhengige personens grep.

En tøff prosess som gir livsendrende innsikter

Innsikten vil hjelpe dere med å skille mellom person og mekanismer – Det er ikke personen dere tar avstand fra, men de valgene som den personen tar. Så lenge den fortsetter å prioritere rusmidlene framfor dere, så vil dere prioritere deres egen frihet fremfor samvær med hen. Denne tøffe prosessen er vanskelig for både pårørende og rusavhengige. Det er vondt å være ærlig om alle sårene en er blitt påført, og det er smertefullt å bli konfrontert med at en har skadet de som en er glad i. For de som velger å gjøre en endring i sitt eget liv, enten en er pårørende eller rusavhengig, så er en målrettet intervensjon en effektiv nøkkel for veien til et bedre liv! Ønsker du mer informasjon om dette? Ta kontakt med oss allerede i dag!

et par hender og et par ødelagte håndjern

Få profesjonell hjelp med å gjennomføre en intervensjon

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten