Målrettet intervensjon – nøkkelen til større frihet

Målrettet intervensjon – nøkkelen til større frihet

Det faktum at du leser denne teksten er en bekreftelse på at du leter etter hjelp. Som pårørende blir man fanget mellom to ytterpunkter: behovet for å gi slipp – slik at man kan sette seg selv fri, og den vonde følelsen av å svikte den man er så glad i. Gjennom en målrettet intervensjon tilbyr vi deg den hjelpen du trenger for å kunne gi slipp, samtidig som at den du er pårørende til blir tilbudt behandling for sitt rusproblem.

Målet med en målrettet intervensjon

et kjærestepar berørt av avhengighetenMålet er to-delt. Først og fremst er det å støtte dere som er pårørende. Ved å gi dere dypere innsikt og virkningsfulle verktøy, vil dere oppleve en større frihet i deres eget liv og dere vil få støtte i prosessen med å gi slipp. “Hvorfor skal jeg gi slipp” – tenker du kanskje? Det er normalt å tenke at problemet ligger hos den som er avhengig av rusmidler, og at det er den som må gjøre jobben. Men virkeligheten er den at hver enkelt må ta ansvar for sitt eget liv og sin egen helse.

Uavhengig av hva den rusavhengige velger å gjøre med sitt problem, kan du ta et aktivt valg om å forbedre din egen livskvalitet. Det andre målet med en målrettet intervensjon er å fremtvinge en endring hos den som er avhengig av rusmidler. Gjennom ærlige speilinger får personen høre hvordan hen påvirker dere. Deretter får hen valget mellom å reise inn i behandling på dagen, eller å fortsette å ruse seg. I så fall vil hen møte lukkede og låste dører hos dere.

Har du lyst å få styrket dine mistanker om et potensielt alkohol eller rusmisbruk, så kan du uforpliktende melde deg på dette gratiskurset:

Gratiskurs i 5 vanlige tegn på rusmisbruk

Ditt liv, ditt ansvar – Dine mindreårige barns liv, ditt ansvar

Ditt liv trenger ikke lenger å handle om den rusavhengige. Ditt liv skal handle om deg og din egen helse og livskvalitet. et barn ser på en beruset voksenDet er på tide å ta farvel med endeløse våkenetter, der du alltid ligger i full beredskap i frykt for at du skal motta dødsbudskapet. Det er ikke meningen at du skal være sykemeldt på grunn av det tunge følelsesmessige trykket og de mange våkenettene. Barna dine skal ikke måtte føle seg utrygg på om den rusavhengige vil komme inn i hjemmet deres, og de skal ikke bli eksperter på å lese adferden til en beruset person. Verken du eller barna dine skal måtte lyve om hvordan dere egentlig har det, fordi det er for skamfullt å snakke om at en av familiemedlemmene er avhengig av rusmidler. Er det ikke på tide å føle seg trygg i sitt eget hjem? Å føle seg trygg på at både medisiner og verdisaker får stå i fred?

Hvordan skal jeg kunne gi slipp?

en kvinne holdes fast i en håndGjennom intervensjonen gjør dere en endring, enten den rusavhengige personen er med på det eller ikke. Ved å låse døren til personen som ønsker å fortsette å ruse seg, så setter dere tydelige å klare grenser. Vi i Terapivakten vil hjelpe dere i prosessen med å stå stødig i deres nye endring. Vi vil ha møte med deg og de andre pårørende i forkant av intervensjonen. Her vil dere få dypere innsikt i både adferdsmønster, psykologiske mekanismer, familiesystemer og løsninger. Vi hjelper dere med å sette ord på de vonde opplevelsene og det som holder dere fast i den rusavhengige personens grep.

En tøff prosess som gir livsendrende innsikter

Innsikten vil hjelpe dere med å skille mellom person og mekanismer – Det er ikke personen dere tar avstand fra, men de valgene som den personen tar. Så lenge den fortsetter å prioritere rusmidlene framfor dere, så vil dere prioritere deres egen frihet fremfor samvær med hen. Denne tøffe prosessen er vanskelig for både pårørende og rusavhengige. Det er vondt å være ærlig om alle sårene en er blitt påført, og det er smertefullt å bli konfrontert med at en har skadet de som en er glad i. For de som velger å gjøre en endring i sitt eget liv, enten en er pårørende eller rusavhengig, så er en målrettet intervensjon en effektiv nøkkel for veien til et bedre liv! Ønsker du mer informasjon om dette? Ta kontakt med oss allerede i dag!

et par hender og et par ødelagte håndjern

Få profesjonell hjelp med å gjennomføre en intervensjon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten

GRATIS KURS

«5 VANLIGE TEGN PÅ RUSMISBRUK»

Meld deg på vårt uforpliktende gratiskurs og lær deg 5 vanlige tegn på rusmisbruk og alkoholisme slik at du kan hjelpe å hindre at et rusmisbruk eskalerer.