Behandling for tvangstanker – et alternativ til tvangsadferd

Behandling for tvangstanker – et alternativ til tvangsadferd

Behandling for tvangstanker er noe man ikke hører mye om. Men visste du at opp mot 30% av befolkningen lider av mildere grader av tvangslidelser? Og at det blant disse er en jevn fordeling mellom menn og kvinner?

Den milde graden av tvangslidelser skaper sjelden konsekvenser for personen. Heldigvis har de aller færreste behov for behandling for tvangstanker. Men for noen av oss – opptil 3,5% av befolkningen, så blir tvangen en lidelse som både hemmer hverdagsaktiviteter og reduserer livskvaliteten. Behandling for tvangstanker kan hjelpe alle som lider, uansett hvilken grad man selv har av lidelsen.

Hva er tvangstanker?

Både tvangstankene og -handlingene henger sammen. Men en person kan ofte ha tvangstanker uten at de utvikler seg til tvangshandlinger. Tvangstankene kan både være skremmende og meget overbevisende, og de kommer igjen og igjen. Tvangshandlinger er handlinger som utføres for å skape en følelse av kontroll i en hverdag eller i en livssituasjon som kjennes kaotisk ut. Handlingene er et forsøk på å dempe eller lindre de vonde følelsene som følger tvangstankene.

Du har antakelig brukt mye energi på å forsøke å unngå de slitsomme og vonde tankene. Men jo mer du prøver å slippe unna dem, jo hyppigere kommer de og jo sterkere blir de i sin framtreden.

I det du utfører tvangshandlingene som hører med til tvangstankene – for eksempel å vaske deg, telle noe et visst antall ganger, låse døren på bestemte måter og lignende, så får du litt mer fred. I det minste for en liten stund. De som er hardest rammet av tvangslidelser får egentlig aldri noen pause fra disse ritualene og tankene. Hele livet dreier seg i en eller annen form om å forsøke å unngå tvangstanker eller å forsøke å dempe dem ved å utføre ulike tvangshandlinger.  

Behandling for tvangstanker kan sette deg fri
Tvangsadferd er et personlig fengsel

Hvordan kan jeg få hjelp gjennom behandling for tvangstanker?

Ved å søke hjelp for dine tvangslidelser hos Terapivakten får du en unik mulighet til å jobbe terapeutisk med dine utfordringer, på den arenaen de ofte utspiller seg hyppigst – i ditt eget hjem. Det har ingenting å si i hvilken grad ditt liv er preget av dine tvangslidelser. Vi bistår både deg som er lei av å alltid være usikker på om kaffetrakteren ble skrudd av og deg som har en hverdag der alt handler om din tvangsadferd.

Det eneste som er viktig, er at du ønsker hjelp og at du er villig til å begynne å jobbe med dette. Vi gir deg verktøy som vil hjelpe deg med egen bevissthet – både i forhold til hvordan tvangsadferden utspiller seg i nåtiden, men også i forhold til når den begynte å ta form. Tvangsadferd er tett knyttet til behovet for kontroll og følelsen av å ikke ha kontroll. Tvangshandlingene er et desperat forsøk på å kontrollere noe som kjennes uutholdelig ut.

La tvang være tvang – Sett deg selv fri

Ta kontakt med Terapivakten i dag for en uforpliktende samtale. Dersom du kjenner at dette er noe du ønsker at vi kan hjelpe deg med, så avtaler vi en time med en av våre erfarne terapeuter. Start din personlige reise og søk behandling for tvangstanker. Det er på ingen måte umulig å bli kvitt tvangstanker. Husk at de bare er et uttrykk på behov som trenger å bli dekket!

Bli kvitt dine tvangstanker i dag med hjelp fra Terapivakten

Øystein Ausen
Øystein Ausen
13 August 2023
Dette var min første erfaring med terapi. Ove skapte en utrolig trygghet, og han har en god evne til å skape tillit og åpenhet i samtalene. Anbefales på det sterkeste!
Ingeborg Kyvik
Ingeborg Kyvik
15 Mars 2023
Jeg setter veldig stor pris på de samtalene jeg har hatt med Terapivakten/Ove Andre. Ove Andre er lyttende, oppmerksom og tydelig på en gang. Han er faglig dyktig og omsorgsfull, noe som i fellesskap innbyr til tillit. Jeg er takknemlig for gode samtaler som har gitt mulighet for refleksjon, aha-moments, tårer, latter og læring??
Terje Pedersen
Terje Pedersen
8 September 2022
Har ikke vært i terapi hos Terapivakten, men gir automatisk full pott til mennesket og terapeut Ove Andre. En mer åpen og ærlig person med en genuin og ektefølt trang til å hjelpe andre skal man lete veldig lenge etter.
Barbro Sundby
Barbro Sundby
5 April 2022
Jeg og min mann hadde en veldig positiv opplevelse og godt utbytte av terapi hos Annemette hos Terapivakten. Vi var først hos henne i parterapi, og senere var min mann i individuell terapi. Hun har en tilnærming som gjør at du føler deg veldig trygg, fordi hun er så "alminnelig" og rolig selv. Min mann synes egentlig det meste av terapi er noe tull og "for dumt", men ikke med Annemette. Hun får full pott :-)
Annette H Johansen
Annette H Johansen
28 Februar 2022
Jeg kan ikke beskrive i tekst hvor fornøyd jeg er med terapivakten/Ove Andre Remme! Han er faglig dyktig med både en faglig og egenefart kompetanse som skaper en unik dybde og verdifull forståelse i samtale/behandling. I behandling får man også oppgaver med god veiledning og støtte som gjør terapien ytterligere effektiv. Jeg tror de fleste vil tenke "hvorfor fant jeg ikke Terapivakten tidligere" som jeg gjorde!! Anbefaler Terapivakten på det absolutt varmeste!?
Linn Abigail Sandem
Linn Abigail Sandem
14 September 2021
Jeg har fått fantastisk god hjelp til å bli kjent med meg selv gjennom terapeuten min, Ove. Jeg vet at jeg blir sett og hørt uten å bli dømt. Når jeg setter meg i stolen hos han, så kommer det ærlige gode spørsmål som gir meg bedre selvinnsikt og bevissthet rundt egne handlinger, følelser og tankemønstre. Jeg har fått jobbe med både fortid og nåtid på en måte som går hånd i hånd. Det har vært både skummelt og spennende, hvor jeg gikk fra å føle meg ekstremt sårbar og skjør, til å beskytte meg selv med egenkjærlighet og styrke til å være mer til stede for meg selv og ikke bare alle andre. ❤️ Jeg er på en reise hvor jeg føler meg tryggere og mer komfortabel i eget selskap, og ikke ukomfortabel, rastløs og ensom etter en liten time. ❤️ Dette er en trygg arena hvor det er rom for å vokse og å få støtte både når hverdagen går av selv og når livet stormer som værst. Her kjenner og føler jeg på at jeg er i trygge hender! ?
Andre Nadimi
Andre Nadimi
30 Juni 2021
Vi anbefaler terapivakten varmt. Flinke, dyktige folk. Det kan ofte ta et par møter hvor man blir kjent med hverandre før det kommer ordentlig igang, men når det skjer og man blir åpen for terapeuten, kan mye bra skje. Vi har iallefall fått utrolig mye bra ut av det, både på personlig plan og i samholdet vårt hjemme.
Linn
Linn
18 Juli 2018
Den viktigste avgjørelsen jeg har tatt. Å bli møtt med forståelse og omtenksomhet i en så tøff situasjon som mange er i når man søker hjelp, er så uendelig viktig. Terapivakten tok situasjonen min på alvor, og en terapeut var raskt tilgjengelig. Etter mindre vellykkede møter med andre typer terapeuter, var det en glede å møte ett menneske som ikke lot som om hun hadde alle svarene. Hun bare møtte meg slik jeg trengte å bli møtt. Jeg følte meg sett og tatt vare på. Helt fantastisk. Og det å sleppe å dra gjennom halve byen når man ikke har det så godt, og å få fokusere kreftene sin kun på terapien har vært en stor del av suksessen for min del. Man føler seg allerede ganske trygg, fordi man er i sitt eget hjem. Dette er fremtiden, og takk og pris for at Terapivakten tok det første steget. Jeg anbefaler de på det varmeste!
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten