Behandling for tvangstanker – et alternativ til tvangsadferd

Behandling for tvangstanker – et alternativ til tvangsadferd

Behandling for tvangstanker er noe man ikke hører mye om. Men visste du at opp mot 30% av befolkningen lider av mildere grader av tvangslidelser? Og at det blant disse er en jevn fordeling mellom menn og kvinner?

Den milde graden av tvangslidelser skaper sjelden konsekvenser for personen. Heldigvis har de aller færreste behov for behandling for tvangstanker. Men for noen av oss – opptil 3,5% av befolkningen, så blir tvangen en lidelse som både hemmer hverdagsaktiviteter og reduserer livskvaliteten. Behandling for tvangstanker kan hjelpe alle som lider, uansett hvilken grad man selv har av lidelsen.

Hva er tvangstanker?

Både tvangstankene og -handlingene henger sammen. Men en person kan ofte ha tvangstanker uten at de utvikler seg til tvangshandlinger. Tvangstankene kan både være skremmende og meget overbevisende, og de kommer igjen og igjen. Tvangshandlinger er handlinger som utføres for å skape en følelse av kontroll i en hverdag eller i en livssituasjon som kjennes kaotisk ut. Handlingene er et forsøk på å dempe eller lindre de vonde følelsene som følger tvangstankene.

Du har antakelig brukt mye energi på å forsøke å unngå de slitsomme og vonde tankene. Men jo mer du prøver å slippe unna dem, jo hyppigere kommer de og jo sterkere blir de i sin framtreden.

I det du utfører tvangshandlingene som hører med til tvangstankene – for eksempel å vaske deg, telle noe et visst antall ganger, låse døren på bestemte måter og lignende, så får du litt mer fred. I det minste for en liten stund. De som er hardest rammet av tvangslidelser får egentlig aldri noen pause fra disse ritualene og tankene. Hele livet dreier seg i en eller annen form om å forsøke å unngå tvangstanker eller å forsøke å dempe dem ved å utføre ulike tvangshandlinger.  

Behandling for tvangstanker kan sette deg fri
Tvangsadferd er et personlig fengsel

Hvordan kan jeg få hjelp gjennom behandling for tvangstanker?

Ved å søke hjelp for dine tvangslidelser hos Terapivakten får du en unik mulighet til å jobbe terapeutisk med dine utfordringer, på den arenaen de ofte utspiller seg hyppigst – i ditt eget hjem. Det har ingenting å si i hvilken grad ditt liv er preget av dine tvangslidelser. Vi bistår både deg som er lei av å alltid være usikker på om kaffetrakteren ble skrudd av og deg som har en hverdag der alt handler om din tvangsadferd.

Det eneste som er viktig, er at du ønsker hjelp og at du er villig til å begynne å jobbe med dette. Vi gir deg verktøy som vil hjelpe deg med egen bevissthet – både i forhold til hvordan tvangsadferden utspiller seg i nåtiden, men også i forhold til når den begynte å ta form. Tvangsadferd er tett knyttet til behovet for kontroll og følelsen av å ikke ha kontroll. Tvangshandlingene er et desperat forsøk på å kontrollere noe som kjennes uutholdelig ut.

La tvang være tvang – Sett deg selv fri

Ta kontakt med Terapivakten i dag for en uforpliktende samtale. Dersom du kjenner at dette er noe du ønsker at vi kan hjelpe deg med, så avtaler vi en time med en av våre erfarne terapeuter. Start din personlige reise og søk behandling for tvangstanker. Det er på ingen måte umulig å bli kvitt tvangstanker. Husk at de bare er et uttrykk på behov som trenger å bli dekket!

Bli kvitt dine tvangstanker i dag med hjelp fra Terapivakten

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Match meg med en Terapeut

Invester i din mentale helse ved å bestille en online konsultasjon med en av våre kvalifiserte terapeuter. Finn en tid som passer best for deg, med priser som starter fra 495,- per konsultasjon. Vennligst fyll ut skjemaet under, så vil vi arbeide med å finne den terapeuten i vårt team som best kan møte dine behov. Det er helt uforpliktende og gratis å sende inn skjemaet, og du har full frihet til å bestemme om du ønsker å booke en time med den foreslåtte terapeuten